torsjö live vers2

Vittsjö förlorade mot Piteå

Vittsjö förlorade mot Piteå

Clara Markstedt var som vanlig hyperfarlig i målområdet. Här är hon nära att göra ett ledningsmål men Piteås målvakt Guro Pettersen gör en fotparad och styr ut bollen. Foto: Anders Tall

Det vill sig inte riktigt för Vittsjö GIK i årets damallsvenska. Trots ett visst spelövertag mot gästande Piteå blev det en ny uddamålsförlust. För matchens enda mål svarade gästernas Fernanda da Silva i den 55:e matchminuten.

I och med förlusten halkade Vittsjö ner på en tionde plats i tabellen och just nu skiljer det tio poäng upp till den eftertraktade tredjeplatsen som garanterar spel i Champions League.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Annars började det bra för hemmalaget som etablerade ett visst tryck mot Piteås mål men tack vare en räddning på mållinjen och att Michelle de Jonghs tunga skott träffade stolpen så kunde gästerna reda ut stormen.

Även om spelet jämnade ut sig något var det ändå Vittsjö som skapade mest. Hörnorna vann man till exempel med 9-4 och avsluten på mål med 7-4. Men där vittsjötjejerna förra säsongen hade stolpe in så har det hittills i år varit stolpe ut. Och även om nyförvärvet Heather Williams kommer mer och mer för varje match, och börjar hitta ett bra samarbete med Clara Markstedt, så saknas onekligen långtidsskadade Tove Almqvists kreativitet. Halvtidsresultatet 0-0 ska nog gästerna känna sig mest nöjda med.

Även andra halvlek började med ett visst övertag för hemmalaget så därför kom Piteås ledningsmål i den 55:e matchminuten som en kalldusch. Det var brasilianskan Fernanda da Silva som på egen hand tog sig igenom ett passivt hemmaförsvar och placerade bollen utom räckhåll för vikarierande målvakten Shannon Lynn. Efter det orkade inte Vittsjö komma igen och även om de stundtals förde spelet så skapades aldrig några riktigt heta chanser.

Hemmalaget är fortsatt skadedrabbat och förutom långtidsskadade Alexandra Benediktsson och Tove Almqvist saknades såväl Ebba Hed som Mie Leth Jans och målvakten Sabrina D´Angelo i startelvan. Till råga på allt tvingades Heather Williams halta av planen i mitten av andra halvlek. Förhoppningsvis är det ingen allvarligare skada.

Även den här matchen spelades utan publik och så kommer det att förbli åtminstone de närmaste omgångarna. Först om tre veckor väntas besked om eventuella lättnader av restriktionerna.

Noterbart är dock att antalet ”pappskallar” fortsätter att öka. Bland de nytillkomna återfinns bland annat korsbandsskadade Tove Almqvist och förre vittsjöspelaren, numera proffs i franska Paris FC, Linda Sällström.

Gert Jacobsson

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se