logga-ligg-tjock

Det tog tid att vakna

Det tog tid att vakna

INSÄNDARE. Efter att ha skrivit om det vansinniga tågprojektet (HSR) tio gånger under fem år, har Håkan Nilsson äntligen ”vaknat” och skriver att  han ”för första gången är överens med Lars Nord”. Att det skulle ta fem år för honom att få upp ögonen hur vansinnigt det här projektet är, är en gåta. Redan i min första insändare (2015 11 10) krävde jag att det skulle hållas ett allmänt möte om höghastighetsbanorna. Detta infriades inte, fast det utlovades i vittnes närvaro. När vi nu har fått se skisserna på en centralt placerad station, är ett allmänt möte än mer högaktuellt. På grund av covid-19 lär det väl dröja. Om det finns något intresse från politikerna att föra en dialog med invånarna, bör det komma till stånd så snart det är möjligt.
Den 26 maj skriver Dino Helmefalk (M), ”Detta är ingen ful stad” och åberopar att ”Arkitektupproret” klassat Hässleholm som tredje fulaste stad i landet. Om en central placering av stationen genomförs, kommer garanterat stan att rusa upp i topp på listan. Låt inte två tjänstemän fortsätta ”leka” med detta projekt längre. Jag upprepar: entlediga dem och spara miljoner och låt Trafikverket ”sköta” en extern placering. Det kommer att spara miljarder åt kommunen och på köpet slipper vi få in fler bilar i centrum. 
Om alla städer får som de vill med central placering, kommer projektet att springa upp i minst 500 miljarder i stället för halva summan som är beräknad.


Lars Nord Fritänkare och outsider

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se