torsjö live

Vad händer med simhallarna?

Vad händer med simhallarna?

INSÄNDARE. Det verkar som det kommer att ta tid innan ett beslut om ny simhall i Hässleholm kommer att ske. Under tider, så fungerar de existerande simhallarna i Hässleholms dåligt. På Qpoolen i Hässleholm, så är hopptornen avstängda, vattenrutschkanan fungerar inte och det saknas klinkers på golvet i simhallen m.m. Där är hål i golvet. Det har brunnit i simhallen i Tyringe. Simhallen i Sösdala är stängd. Skall man köra med samma sak, som man gjort i nästan 25 år, att ”Vi gör inget med nuvarande simhallar eftersom det skall byggas nytt”. Men när kommer ett nybygge att ske? Kommer det att ta 2, 5 eller 10 år och längre, innan ett ny simhall står klar. Under tiden, så förfaller våra nuvarande simhallar. Det är dags för ledande politiker att agera, så att vi inte står utan simhallar i kommunen, innan ett ny simhall står klar. Om vi kommer att stå utan simhallar, så kommer detta att bl.a. hota simkunnigheten. Detta i ett läge när drunkningsolyckorna ökar.

Mikael Björklund

S 71

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se