torsjö live vers2

Premiär för publik i Vittsjö

Premiär för publik i Vittsjö

Äntligen! Efter lång väntan kunde Vittsjö GIK öppna upp för publik. 50 personer fick man ta in (plus alla ”pappskallarna” förstås), bland annat delar av den fantastiska Vittsjö-klacken. Foto: Gert Jacobsson

För första gången den här säsongen fick Vittsjö GIK spela inför publik. Visserligen bara 50 personer men de utgjorde ett starkt stöd för laget. Trots detta förlorade man mot serieledande Göteborg med 0-2. Båda målen kom i den första halvleken.

Efter många turer kom till slut en tolkning från Elitfotboll Dam att upp till 50 åskådare är tillåtet i samtliga damserier, inklusive damallsvenskan. Beskedet kom så sent att klubben inte hann göra mer än att gå ut och erbjuda platserna till de supportrar som har köpt stjärnårskort och till de i klacken som har årskort. Och det tog inte många minuter förrän de 50 platserna var bokade.

-Som vi har längtat efter det här, säger en av supportrarna i klacken.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

En klack som för övrigt hörs ordentligt, något som uppskattas storligen av spelarna. Trots stödet blev det en ny förlust för hemmalaget.

Förlusten är dock inget spelarna behöver skämmas för. Göteborg spelar en bra och attraktiv fotboll och hade så klart också ett ganska stort bollinnehav. Dock utan att skapa jättemånga riktigt heta chanser.

Första målet kom redan efter 14 minuter då Stina Blackstenius kom fri på högerkanten efter en misstänkt offsidesituation men Vittsjös målvakt Anke Preuss, som gjorde sin första match för laget, räddade briljant. Returen hamnade dock hos Blackstenius på nytt som nickade in bollen mot mål och där dök Rebecca Blomqvist upp och fick bollen i mål.

Göteborg hade ett fortsatt spelövertag men Vittsjö försvarade sig bra. Särskilt mittbacken Mie Leth Jans vann det mesta som kom i hennes väg. 2-0 kom därför aningen överraskande då Natalie Kuikka får till en drömträff från cirka 35 meter rakt upp i krysset och helt otagbart för Anke Preuss.

Vittsjö saknade den här kvällen hela sex startspelare från förra årets succélag – Sabrina D´Angelo, Alexandra Benediktsson, Tove Almqvist, Ebba Hed (som skadade sig på tisdagens träning och troligen kommer att bli borta några matcher), Johanna Andersson och CJ Bott. De fem förstnämnda på grund av skador medan Bott bytt klubb. Till råga på allt tvingades Sandra Adolfsson utgå i paus då hon fortfarande har känning i ljumskarna. Hon ersattes av Malin Winberg.

Trots det gör Vittsjö en riktigt bra andra halvlek och skapar en del, åtminstone halvchanser som med lite flyt kunde resulterat i mål.

Närmast väntar en viktig bortamatch på söndag i Växjö.

Gert Jacobsson

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se