torsjö live vers2

Viss distansundervisning på Hässleholms Tekniska Skola

Viss distansundervisning på Hässleholms Tekniska Skola

Under en stor del av den gångna vårterminen hade eleverna på HTS distansundervisning. När det nya läsåret börjar blir det distansundervisning för eleverna i årskurs 2 och 3 varannan dag. Foto: Berit Önell

Det blir, åtminstone till viss del, fortsatt distansundervisning för gymnasieeleverna på Hässleholms Tekniska Skola. Orsaken är att man vill undvika trängsel i kollektivtrafiken och därmed minska risken för smittspridning.

En stor del av den gångna vårterminen hade samtliga elever på skolan distansundervisning. Den här gången begränsas det till årskurserna 2 och 3 och varannan dag. Däremot kommer eleverna i årskurs 1 att ha all sin undervisning förlagd till skolan.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

I ett pressmeddelande påtalar förvaltningschefen Rolf Bengtsson att Hässleholm, liksom andra kommuner, hela tiden arbetar för att minska riskerna för spridning av covid-19 i kommunens skolor och förskolor.

-Den risk som har påtalats som den tyngsta när gymnasieskolan åter öppnar upp sina lokaler för undervisning är elevernas resor till och från skolan med tåg och bussar, säger han.

-Skånetrafiken har därför uppvaktat kommunerna för att de ska vidta åtgärder så att resandet minskar under de mest belastade tiderna.

Hässleholms kommuns bidrag från läsårsstarten blir alltså att eleverna i årskurs 2 och 3 på Hässleholms Tekniska Skola kommer att ha distansundervisning varannan dag.

Beslutet om distansundervisning gäller dock inte eventuell arbetsplatsförlagd utbildning utan denna kommer att genomföras som planerat. Beslutet gäller heller inte eleverna i årskurs 1 som kommer att ha all sin undervisning förlagd till skolan.

Gert Jacobsson

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se