Gruppen-3a-328x120

Var finns poliserna i trafiken?

Var finns poliserna i trafiken?

INSÄNDARE. Det finns en lag på att man inte får använda mobilen när man kör bil. Så här står det i Trafikförordningen: ”Vid färd på väg med ett motordrivet fordon får föraren ägna sig åt aktiviteter som användning av mobiltelefon och annan kommunikationsutrustning endast om det inte inverkar menligt på förandet av fordonet. Föraren får inte använda denna utrustning på ett sådant sätt att han eller hon håller den i handen”.

Vem är det som skall se till att denna lag följs? Det är väl polisen. Var är de? Jag var ut på en cykeltur idag och höll på att bli överkörd 2 gånger av bilister, som satt och pillade med sin mobiltelefon. En av dem satt med mobilen framför näsan och troligtvis läste ett sms. Jag var ut en halvtimme och såg ytterligare 3 st som satt med sina mobiler när de körde bil. Detta är en tandlös lag, när ingen kollar upp så att den efterföljs.

Sen har vi detta med racerkörningarna på Kristianstadsvägen. Jag har själv upplevt detta. Senast för 2 dagar sedan, när jag cyklade längs Kristianstadsvägen. Det var minst 3 st bilar som körde för fort. Alla var av tyskt ursprung. Man får kanske köra för fort i dessa? Från kommunen säger man så här: ” Det kommer att göras en del vatten- och avloppsarbeten på Kristianstadsvägen i höst och då kommer trafiken att dämpas, men vi har inga planer på att göra några hastighetsdämpande åtgärder. Kör folk för fort så är det egentligen en fråga för polisen”. Det är ju nu de kör för fort redan nu. Då bör man sätta in åtgärder. Sen verkar man på kommunen inte har riktigt koll, när man säger ”Några pengar för att bygga in vägbulor finns inte i budgeten. Dessutom har det på flera håll visat sig att de ger busschaufförer skador i ryggen.” Har man noll koll från kommunen. När jag titta på kartan över stadsbussarna, så går där inga bussar på Kristianstadsvägen från rondellen vid OK/Q8 och mot Kristianstad. Detta är då precis utanför för de personerna som anfört klagomålen, att man kör för fort. Sen skriver man att man inte har pengar till vägbulor. Det måste väl blivit pengar över från i vintras. Man behövde knappt göra någon snöröjning. Dessa pengar kan man väl använda?

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Till sist undrar man var polisen finns? Fortkörare är kanske inte intressanta längre eller måste det först ske en olycka innan man vaknar?

Till sist en uppmaning till alla. Släng ert skräp hemma eller i papperskorgar och inte längs vägrenen.

Mikael Björklund

Folkets Väl

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se