Kontantlösa samhället inte självklart

INSÄNDARE. En av sommarens läsupplevelser blev boken Pengar och det gav anledning till  reflektion över hur  vi hanterar pengaflödet idag.  130 000 svenskar beräknas ha längre än två mil till en bankomat. De flesta av dem är 65 år eller äldre. Föreningar och småföretagare finns även på landsbygden.

”Vän av ordning ” invänder med påståendet att det finns ju internetbank. Javisst men hur är det med mobil- och datatäckning? Uppkopplingen kanske inte fungerar just då jag behöver den .

I Coronatider har vi  uppmärksammats på att Sveriges beredskap inte är så bra på alla områden.

Det är dags att höja blicken och se på grannländerna. I Danmark och Norge är kontanthantering skyddad i lag. I Finland ser Finansinspektionen till så att det är rimligt avstånd till bank och bankomat. Vägen in i det kontantlösa samhället är inte självklar.

Lars-Ivar Ericson C

Tyringe

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com