torsjö live vers2

Centerpartiet har klättrat för högt upp i trädkronorna

Centerpartiet har klättrat för högt upp i trädkronorna

INSÄNDARE. ”Trädhuset på Hovdala ska finnas kvar i kommunal regi och utvecklas!”

På detta sättet lyder en rubrik från Centerpartiet i Hässleholms Facebook-sida. Det är nästan så att man får svindel av Centerpartiets högfärdighet, för dem verkar det inte finnas något tak på hur slösaktig en kommun kan vara.

Tolka oss inte fel, Hovdala är ett viktigt område för Hässleholm men Trädhuset var ett misslyckat projekt redan från första början och det har visat sig under åren när underskottet har varit oförändrat.

Att behålla en ”så pass viktig mötesplats”, som Centerpartiet uttrycker det bör betyda att det är ett välbesökt utflyktsmål? Snarare tvärtom. Under 2019 var där inte mer än 98 bokade besök och att årligen driva det kostar närmare 750 000 kr. Vi kan vara generösa och mot all förmodan utgå från att dessa 98 besök var heldags-konferenser, vilket är det dyraste paketet att hyra. Då landar vi på drygt 215 600 kr i intäkter. Hade Centerpartiet tänkt att övriga 534 400 ska fortsätta finansieras genom konstgjord livshjälp, eller ni vill möjligen att andra nödvändigheter i kommunen som de faktiskt välbesökta badplatserna eller öppettiderna på biblioteket ska försummas?

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

För Kristdemokratiska ungdomsförbundet, KDU, Nordöstra Skåne är det enkelt. Hyresavtalet ska inte bara sägas upp utan Trädhuset ska i sin helhet säljas. Hässleholms kommun har flertal andra viktiga uppgifter att uppfylla och desto fler onödiga utgifter som kommunen drar på sig, desto färre satsningar som ingår i kommunens kärnuppgift kan genomföras.

Tack vare Centerpartiet kan Hässleholmarna andas ut. Det oerhört icke välbesökta Trädhuset får svaja vidare – för nu.

Simon Berneblad, ordförande KDU i Nordöstra Skåne.

Paula Bon, Vice ordförande KDU i Nordöstra Skåne.

André Lådö, Ledamot & kassör KDU i Nordöstra Skåne.

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se