torsjö live

Dags att återupptäcka landsbygden

Dags att återupptäcka landsbygden

INSÄNDARE. Hemestern har inneburit att tätortsbor  har upptäck den svenska landsbygden med dess för- och nackdelar.  I sommarlandskapet har förstås fördelarna varit tydligast och  gett upplevelser av natur och lugn. Men det finns en annan åretruntverklighet som inte den tillfällige besökaren kanske tänker på. Det kan handla om affären nedlagd ,långt till skola och barnomsorg ,ingen post eller bank. avsaknad av kollektivtrafik, dåligt vägunderhåll,  långt till närmsta polis osv.

Det  är  dags  att samtliga politiska partier återupptäcker landsbygden som  en resurs och kommer med förslag som gynnar landsbygdsutveckling. Vi behöver får en levande  landsbygd inte bara i semestertid  utan året runt och  devisen ” hela Sverige skall leva ”  borde  kunna aktualiseras  igen.

Vi som var med på  80-talet minns bilden med politiker som  ”satt i samma båt ” och pläderade för landsbygden. Har ni lämnat  båten eller vill ni föra skutan framåt ?

Lars-Ivar Ericson C

Tyringe

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se