torsjö live vers2

Olycklig tolkning

Olycklig tolkning

INSÄNDARE. I Coronatider  har intresset för den inhemska produktionen av växter ökat. Allmänheten  börjar förstå att vi kan odla mer i Sverige och minska vårt importberoende samt att svenska livsmedelsprodukter är  unika eftersom här används inte så många växtskyddsmedel.

Det är då olyckligt att en myndighet som benämns Kemikalieinspektionen ibland övertolkar EU-regler och agerar mot en rimlig användning av växtskyddsmedel. Vi kan förmoda att ingen lantbrukare vill använda  växtskyddsmedel i onödan men det måste vara tillåtet ifall behovet finns.

Alternativet är att svensk växtodling inte kan konkurrera och istället blir vi beroende av produkter från länder där mycket mer växtskyddsmedel används.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Lars-Ivar Ericson C, Tyringe

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se