torsjö live vers2

Varför inte ansa lite Centern?

Varför inte ansa lite Centern?

INSÄNDARE. Det är med glädje vi tackar Centerpartiets svar och ytterligare förtydligande kring deras hållning. Vi unga Kristdemokrater är däremot fortfarande inte övertygade att Centerpartiets förespråkare väljer sina ord rätt. Vi är inte reaktionära, vi är framåtsträvande.

Trädhusets kaféverksamhet har öppet ett fåtal av årets månader, detta resulterar i att syftet med att besöka trädhuset begränsas till enbart några få månader. Även om dess verksamhet hade varit aktiv under hela året hade kostnaderna, mest troligt, fortsatt vara höga.

Att kunna möta den efterfrågan av kultur, friluftsliv och övriga bekvämligheter som finns hos kommunens invånare är i KDUs högsta prioritet. Kulturen skapas av kommunens invånare och inte tvärtom. Kommunens verksamhet bör därför stödja kommuninvånarnas intresse, vi ser inte att trädhuset går under den kategorien.

När det kommer till bryggorna var vi ute även då och påpekade att beslutet var riktigt dåligt, oavsett om det kom från politiken eller tjänstemännen. Det är nämligen, precis som Centerpartiet antyder en verksamhet som kommunens invånare faktiskt brukar. Däremot är Trädhuset en sådan utgiftspost som till slut kommer offra andra nödvändigheter för sin egen onödiga existens.

Vi i KDU Nordöstra kommer fortsätta stå upp för rätt användande av kommuninvånarnas skattepengar. En kommun ska våga satsa på kulturen, men även våga lägga ned det som inte längre är ekonomiskt hållbart för att satsa på nya projekt. Det finns inget som säger att de privata inte är intresserade av Trädhuset och dess ”verksamhet”. Däremot, som det ser ut nu, är åtminstone vi unga Kristdemokrater inte intresserade av att offra badbryggor, möjligheten att besöka bibliotek eller Hovdala för ett Trädhus.

Simon Berneblad, ordförande KDU i Nordöstra Skåne.

Paula Bon, Vice ordförande KDU i Nordöstra Skåne.

André Lådö, Ledamot & kassör KDU i Nordöstra Skåne.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se