torsjö live vers2

Viruset stoppar mig inte

Viruset stoppar mig inte

INSÄNDARE. Under ett liv fullt av aktivitet med kurser och utställningar kom Corona och man blev kallad ”Äldre, äldre”. Allt blev inställt, allt blev tyst, almanackan blev tom. Akvarellkurserna fick avslutas, utställningar och resan till Gotland avbokas. För första gången i mitt liv inget besök på hemön. Det blev ok att vända ryggen till andra, att gå över gatan för att inte möta någon. Viruset bestämde din rörelsefrihet. Men viruset lyckades inte stoppa min kreativitet, att måla, att uppleva trädgården med penseln, att gå ut i naturen, upptäcka nya stigar, insjöar, gamla byggnader och kulturmiljöer. Inte heller stoppa sporadiska möten med andra människor på avstånd, leenden. När sommaren var över trotsade jag coronan, tog det stora steget tvärs över Röingegatan, in i hembygdsparken, upp för trappan i Birkéns café och hängde akvareller från alla mina upplevelser med pensel och färg under sommaren.

Anna-Stina Purk

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se