Gruppen-3a-328x120

28 nominerade till Årets Hässleholmare

28 nominerade till Årets Hässleholmare

Vem som, av 28 nominerade, blir Årets Hässleholmare 2020 presenteras under Hässleholms Galakväll den 20 november. En galakväll som för första gången, beroende på den pågående corona-pandemin, blir helt digital.

Samtliga 28 kandidater är nominerade av allmänheten. Några namn – som till exempel Leon Simonsen på Hässleholm Miljö, dressyrryttaren Lena Malmström (svensk mästare i para dressyr), naturfotografen Bo-Göran Andersson, Hittaut (arrangemang av Hässleholms Orienteringsklubb) och Ortopeden på Hässleholms sjukhus – är helt nya, medan andra återkommer.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Bland ”veteranerna” i sammanhanget hittar vi bland annat förra årets vinnare Jacob Karlsson, Madlén Sjögaardh på Café Madrix (som har fått överlägset flest nomineringar) och Frilagts Berit Önell. Den senare har fått den klart längsta – flera sidor – motiveringen.

De nominerade är: Ortopeden i Hässleholm, Läredaskolan för jobbet med Erasmus, Leon Simonsen, Madlén Sjögaardh, Furumossens gård, Restaurang Aleksej, Anna Axelsson (Tykarpsgrottan), Sven Jinert, Joddla med Siv, Johan Jönsson, Carl-Johan Bauler, Magnus Ranstorp, Jacob Karlsson, Bertil Nilsson, Karin Jakobsson (Statt), Lena Malmström, Waxiu Shehu, Café Nouri, Vinslövs HK:s herrlag, Åke Johansson (Bensonska huset), Peter Håkansson (Luckan), Kenny Hansson, Bo-Göran Andersson, Hittaut Hässleholms OK, Mia Strömberg och Elin Nicklasson (Reko), Alfred Johansson (Hässleholms FN-förening) samt Berit Önell. Dessutom föreslår två personer att priset ska delas ut postumt till Jörgen Johansson. En föreslår att priset delas ut kollektivt till alla de som kämpar inom vården mot Covid 19.

Den 20 november får vi alltså beskedet om vem som blir Årets Hässleholmare 2020. Beslutet tas av en jury bestående av kommunens EU-koordinator Sofia Stridsberg (som ersätter Bjarne Öhrling), kommundirektören Bengt-Arne Persson, tillväxtchefen Stefan Larsson, kommunikationschefen Hanna Gardell samt kommunalråden Lars Johnsson, Hanna Nilsson och Lena Wallentheim.

Gert Jacobsson

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se