Gruppen-3a-328x120

Häxjakten fortsätter på T4

Häxjakten fortsätter på T4

INSÄNDARE. Det kan man gott säga. Nu har det det kommit upp en skylt om parkeringsförbud på Löjtnant Granlunds väg. Detta sedan bilisterna börjat parkera på gatan enligt datumparkeringsregeln. Varför förbjuda parkering på just denna gata? För att ”jaga” bort bilisterna, borde det vara förbjudet att parkera på samtliga gator i stan. Det vore mest logiskt och cykelvänligt. Hässleholm skulle då bli landets första ”bilfria” stad, till stor glädje för Miljöpartiet.
Ursprunget till parkeringsproblemen på nämnda gata härrör från ”envisa” försök av byggherren att flytta paviljongen och bygga en hyresfastighet på platsen. Kommunen gjorde då misstaget att inte anvisa tillräckligt med mark för att ordna med parkeringsplatser. Endast en för handikappade lyckades man planera in. Nu tar kommunen ”hämnd” för de 1,8 miljoner man förlorade på flytten av Paviljongen, som förvisar de boende till den nyinrättade betalparkeringen på andra sidan gatan, sex dagar i veckan. 
Varför inte inse ”misstaget” och ge de boende på nämnda fastighet ”frikort” på betalparkeringen. Alternativt borde ”medskyldig” fastighetsägare sänka hyran med förslagsvis 350 kr/månad. Båda lösningarna skulle minska risken för att fastigheten blir ett veritabelt ”vandrarhem”. Omsättningen på boende synes redan nu ökat markant. I annat fall lär fastighetsägaren få annonsera ut lägenheterna med förbehållet: ”bilister göre sig icke besvär”.
Samtidigt vore det klädsamt om Tekniska förvaltningen redogjorde för kostnaden för iordningställande av ”gratisparkeringen” bakom COOP. Ange även antalet platser, så kan var och en räkna ut kostnaden per plats, inklusive 12 miljoner för inköp. 


Lars Nord Fritänkare och outsider

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se