torsjö live vers2

Antalet vargar tillräckligt

Antalet vargar tillräckligt

INSÄNDARE. Lars Nord pläderar för att vi skall ha fler vargar i Sverige och till honom och andra vargförespråkare vill jag säga att vi har redan tillräckligt många. En inventering 2019/20 visar att det finns cirka 365 vargar i Sverige. Det innebär en ökning från vintern innan då det fanns  cirka 300 vargar. Forskare har även påvisat att det finns en in- och utvandring av varg så oron för inavel är inte så stor. Jag har träffat landsbygdsbor i Mellansverige och Norrland som kunde berätta om vargplågan och nu ser vi i södra Sverige förskräckande spår efter vargattacker. Det är lätt för djurrättsaktivister och storstadsbor att förorda en ökad vargstam men de landsbygdsbor jag känner tycker antalet räcker.

Lars-Ivar Ericson C, Tyringe

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se