logga-ligg-tjock

Digital galakväll för fler – men utan miljöpris

Digital galakväll för fler – men utan miljöpris

Under fredagskvällen blir det galakväll i röda salongen i Hässleholm kulturhus. Företag och personer kommer att hyllas och uppmärksammas under festliga former. Men det blir inte riktigt som vanligt med middag och mycket folk på plats i kulturhuset. Istället kan alla intresserade se en digital talkshow live på kommunens Facebooksida.

Många priser delas ut, men inget miljöpris. De två nominerade ansågs ha för nära kopplingar till kommunen.

Kulturhusets scen byggs om till tv-studio och före detta sparbankschefen Håcan Nilsson leder som vanligt programmet. Prisutdelningar och intervjuer varvas med musikunderhållning. Kvällens husband under ledning av kapellmästare Oskar Nilsson gästas av sångerskan Joanné Nugas som även medverkade vid förra årets galakväll. Showen produceras av Stage Dream Event Production.

– Det ska bli roligt att genomföra galakvällen i en ny tappning! Det gäller att tänka innovativt i tider som dessa. Syftet med arrangemanget är att hylla goda insatser och prestationer under året som gått och jag hoppas många hässleholmare kopplar upp sig och följer den färgsprakande och underhållande showen, säger Stefan Larsson, tillväxtchef i Hässleholms kommun.

Endast pristagare, tekniker och några tjänstemän från kommunen kommer att vara på plats i röda salongen.

Förra året blev Jacob Karlsson, vd och grundare av K-Fastigheter Årets Hässleholmare. Foto: Nikola Stanojevic

Under kvällen kommer Årets Hässleholmare att utses. Totalt tio olika priser delas ut: Hässleholms miljöstipendium, årets kulturpris, årets kulturstipendium, årets ledarstipendium, årets affärsidé, årets nyföretagare, årets Hesslecity-företag, årets företagare och åres insats inom folkhälsa och idrott.

Miljöpriset utgår i år. Bara två nomineringar hade kommit in och båda ansågs stå för nära kommunen. Det var kommunekologen Lars-Erik Williams, som ju är anställd av kommunen, och Mats Bengtsson, ordförande i Finjasjöns fiskevårdsförening och entreprenör för kommunens reduktionsfiske i Finjasjön. Miljö- och stadsbyggnadsnämnden ställde två förslag mot varandra, att låta dem dela på priset eller att inte dela ut något pris alls i år.

– Nämnden tackar för de nomineringar som har inkommit men då båda hade kopplingar till kommunen som arbetsgivare eller projektbeställare ansåg nämnden att priset inte skulle lämnas ut, kommenterade ordföranden Kenny Hansson (M).

Förra året fick Emmaljunga barnvagnsfabrik kommunens miljöpris för sina satsningar på återvunnet material.

Förra årets miljöpris går till Emmaljunga barnvagnsfabrik. I år blir det inget miljöpris.Foto: Berit Önell

Galakvällen arrangeras i samarbete mellan Hässleholms kommun, Hässleholms Företagsgrupp, HessleCity, Företagarna, Hässleholms hantverks-och industriförening och Nyföretagarcentrum i Hässleholm. Sponsorer bidrar till festen.

Kostnaderna för en digital galakväll bör bli lägre än en “vanlig”, men näringslivsutvecklare Sofia Stridsberg berättar att kommunen ändå räknar med att behöva stå för 115 000 kronor. Förra året blev sponsorintäkterna så goda att kommunen bara behövde betala 45 900 kronor.

Läs mer och hitta länken till live-sändningen här.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se