torsjö live vers2

Joddla med Siv blev årets hässleholmare 2020

Joddla med Siv blev årets hässleholmare 2020

Efter 30 år som många hässleholmares favoriter och med en uppsjö av spelningar, inte bara i Skåne och Hässleholm, har Joddla med Siv tagit plats i många hässleholmares hjärtan. Därför blev de välförtjänt utnämnda till Årets Hässleholmare 2020. Foto:Freja Hagsund

Årets galakväll i Hässleholm Kulturhus blev en annorlunda tillställning i spåren av pandemin. För första gången utan publik på plats. Nu kunde intresserade – upp till 200 personer som mest – ändå följa en livesändning med Håcan Nilsson som konferencier. Som fick äran att hylla en 30-årig Hässleholms-legend, nämligen rockbandet Joddla med Siv som slog igenom med dunder och brak just för 30 år sedan med sin speciella ”bonnarock”. Joddla med Siv blev nämligen årets Hässleholmare 2020.

I övrigt var det en kväll som inte skiljde sig särskilt mycket från tidigare galakvällar, ja bortsett från publiken förstås. Ja en av deltagarna briljerade faktiskt med att slå sönder fyra cementblock på scenen. Det var årets ledarstipendiat Ali Chechade som demonstrerade sin kunskaper i Taekwondo. Ett stipendium som motiverades med att han allt sedan han bildade Chae Taekwondo för 34 år sedan har varit en stor drivkraft i klubben. Juryn säger också att Ali, genom sitt stora engagemang är en förebild för idrottande ungdomar i Hässleholm.

ANNONS

Annons om Kristinelunds trädgård

Husbandet under ledning av Oscar Nilsson ackompanjerade kvällens pristagare och sångerskan Joanné Nugas bjöd på soul.

Sångerskan Joanné Nugas gästade husbandet liksom vid förra årets gala. Foto: Freja Hagsund

Totalt delades det ut 10 priser den här kvällen.

Kulturpristagare 2020, blev Birgitta Lowén för sitt outtröttliga engagemang i Hässleholms teater- och kulturliv: För detta belönades hon med en check på 20000 kronor. I intervjun med Håcan Nilsson avslöjade hon att hon fått en mindre roll i SvT:s serie ”Jakten på en mördare”.

Årets företagare blev Brandkonsultbyrån Sverige AB. Med motiveringen att ”Från företagets start 2016 har utvecklingskurvan pekat klart uppåt. Detta har gjort att man numera är etablerad på fler orter i Sverige och personalstyrkan har ökat till 12 personer. Bolaget har som en av sina målsättningar att bli den bästa arbetsgivaren i Sverige.”

Årets företagare blev Brandkonsultbyrån Sverige AB. Foto: Freja Hagsund

Årets nyföretagare: JBO VVS konsult AB. ”Genom ett nära samarbete med sina kunder har JBO VVS konsult på kort tid etablerat sig som en stark samarbetspartner i sin bransch. Grundarna Jon Björk och Jerry Olsson har en gedigen bakgrund och kan leverera en både kostnads-, tids- och kvalitetsmässig lösning. Företaget har redan växt i antal medarbetare och framtiden ser väldigt ljus ut.”

Årets HessleCity-företag blev Elon ljud och bild, medan Årets insats inom folkhälsa och idrott gick till Hässleholms orienteringsklubb, bland annat för projektet Hittaut.Årets affärsidé har presenterats av No Bacteria UF. ”En idé som ligger rätt i tiden. Produkten stoppar bakterier från hand till hand, hjälper till att plana ut kurvan i detta land.”

Galan blev en tv-talkshow i år. Här intervjuar Håcan Nilsson No bacteria UF. Foto: Freja Hagsund

Hässleholm Miljö AB:s stipendium tillföll Naturnära Kärråkra med följande motivering: ”Genom ett helhetstänk med både miljö och människa i fokus samt ekologisk odling i stadsnära miljö erbjuder Naturnära Kärråkra ett koncept som ligger helt rätt i tiden. Med hjälp av grön social odling skapar de hållbarhet – både för människor som står utanför arbetsmarknaden och för klimatet.”

Slutligen gick årets kulturstipendium till Hanna Klinthage som debuterade 2019 som bilderboksillustratör med boken ”Dom som kallas vuxna”, författad av Annica Hedin. En bok riktad till barn som handlar om varför vuxna är som de är och gör som de gör.

Gert Jacobsson

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se