torsjö live

Spännande budgetfullmäktige väntar

Spännande budgetfullmäktige väntar

INSÄNDARE. På måndag hålls årets budgetfullmäktige, ett av årets viktigaste politiska möten där kommande års investeringar och viljeinriktningar skall diskuteras och genomlysas av ens motståndare på den politiska arenan!

Men det har hänt något de senaste åren då partierna inte längre tar sitt politiska ansvar.

Restalliansen, M, KD och L vill tömma alla kommunens reserver för att få det att gå ihop på sista raden och inte bli en underfinansierad budget. Folkets väl brukar gnälla på allt och alla utan att ha substans eller realistiska neddragningar i sina.

SD är i år mer än lovligt populistiska i sin budget då dom säger sig vilja dela ut 24 miljoner till anställda inom vården. Något dom inte på något vis har möjlighet eller ambitionen att genomföra. Dom kommer tala och vara som vanligt populismens ansikte i talarstolen men kommer som vanligt att stödja restalliansen budget med dess neddragningar! Att dessutom i sin budget räkna in pengar som man anser att man skall få från staten utan att det finns någon som helst anledning att dessa pengar kommer att tillfalla kommunen är att föra folk bakom ljuset.

Vad som däremot borde belysas är det massavhopp som skett inom den politiska organisationen när det gäller representanter från SD! Att sätta sig in i det politiska arbetet och bli en bra politiker tar ett tag och om man konstant byter politiker i nämnder och styrelser borgar inte detta för kontinuitet, långsiktighet eller om ni så vill trovärdighet. Sen är det trots allt intressant att M, KD och L gemensamt styr vår kommun med framförallt stöd och samarbete med SD. Ett parti som Liberalerna påstår att dom inte vill ha samarbete med men där man helt förlitar sig på deras stöd i Hässleholms kommun.

Skall bli spännande på måndag.

Anders Wallentheim (S)

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se