torsjö live vers2

Med restalliansens budget fortsätter neddragningarna

Med restalliansens budget fortsätter neddragningarna

INSÄNDARE. Vänsterpartiet fortsätter att arbeta för att Hässleholm ska bli en för alla medborgare bra, mer välkomnande och inkluderande kommun att leva i! Vi ska alla ha bra förutsättningar för att kunna växa, utvecklas och finna vår lycka och trygghet. Detta kräver att vi är solidariska och tar hand om varandra. Vassa armbågar, girighet och främlingsfientlighet förpassar vi till historiens sophög. Mångfald istället för enfald. Sträck ut en hand, istället för att bygga högre stängsel. Vi ska försöka lösa problem istället för att spä på dem.

I vårt med Socialdemokraternas gemensamma budgetförslag, lade vi pengar till förebyggande arbete inom socialen. Vi ville se till så att Hässleholms bästa integrationsprojekt Mötesplats Ljungdala kan leva och utvecklas. Vi skulle hålla igång alla simhallarna inklusive Qpoolen i väntan på ett nytt badhus.

Vi skulle välkomna alla studieförbund tillbaka, vi ville se ett starkt och inkluderande förenings och idrottsliv. Vi ville se mer hyreslägenheter som man har råd att bo i.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Nu gick restalliansens budgetförslag igenom med stöd av SD. Nu fortsätter neddragningar och besparingar. Men vi fortsätter att vara en tuff opposition. Vi vill ha bra skolor med bra arbetsmiljö för både elever och personal. Hela Hässleholms kommun ska leva och utvecklas. Kommunal service ska finnas i alla våra tätorter. Det är dags nu att sätta ner foten och ta bort delade turer inom omsorgen. Det räcker inte med att applådera från balkongen. Omsorgspersonalen har rätt till bättre arbetsmiljö. Vi ska fortsätta att arbeta med Agenda 2030. Vi ska fortsätta med en grön omställning, bli klimat smartare och försöka rädda detta vårt misshandlade jordklot till kommande generationer människor och djur.

Men ekonomin är ju så ansträngd säger vissa. För många av våra medborgare är det så, men för många är det buissness as usuell, lyxkonsumtion ökar, pengar läggs på hög och bidragen, till de som redan har det förspänt, byter namn till avdrag. Vår gemensamma välfärd åderlåts av friskolekoncerner och privata vårdplatsföretag.

Men det går att vända den här skutan. Med demokrati.

Vänsterpartiet är ett socialistiskt, antirasistiskt, feministiskt parti som tar klimathoten på allvar. Vi kan tillsammans.

Ps. Med glädje fick vi majoritet för att öppna Sösdala simhall igen och äntligen en kommunal förskola för obekväm arbetstid (nattis).

Magnus Åkeborn,
Ordförande Vänsterpartiet Hässleholm

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se