torsjö live vers2

Fors fabulerar som vanligt

Fors fabulerar som vanligt

INSÄNDARE. Joacim Fors förnekar sig inte. I en insändare (Frilagt 10 december), rörande den så kallade ”extra julklappen” till alla kommunanställda, skriver han att: 

”Alla politiska partier, utom Folkets väl med Björn Widmark i spetsen, tycker att du ska få en extra uppskattning för din insats.” Fel Fors, jag har enbart motsatt mig att kommunen trycker upp särskilda ”låtsaspengar” som bara kan användas i ett fåtal butiker i Hässleholms stad. Det framgår av min skriftliga reservation.

”Låtsasspengarna” sägs vara för att stötta näringslivet i kommunen men i själva verket är det bara i ett 30 tal butiker, av kommunens uppskattningsvis cirka 3000 näringsidkare, som de s.k. ”kommunpengarna” kan användas. Bara en av 100 näringsidkare får alltså ta del av extrajulklappen på 1,5 miljoner. Den verklige vinnaren är Hesslecitys administration med cityledaren i spetsen. Det är de som håller i trådarna och tar ut avgifter (normalt 1500 kronor per år) av varje butik för att ”kommunpengarna” ska gälla i butiken. 

Fors fabulerar vidare och skriver: ”Björn menar på att kommunen kommer gå i konkurs om vi uppskattar vår personal.” Nej Fors, men nu gäller det tydligen inte vad jag sagt eller skrivit utan Fors gör sig till tolk för vad jag menar. Om nu Fors har dolda talanger så är det i alla fall inte tankeläsning eller ekonomi. Skattehöjning är Fors (S) paradgren. Han fortsätter helt ogenerat att komma med felaktiga påståenden. Fors skriver så här: ”Björn har i en intervju utsett mig till sin värsta politiska motståndare.” Nej fabulerande Fors, det har jag inte.

Det jag svarade på i Kristianstadsbladet var vilken politiker jag ville utse till min värdigaste debattmotståndare. Jag svarade då: ”Joachim Fors (S). Han är en fackföreningsman utan realistisk syn på saker och ting. Han kan vara lite aggressiv, precis som jag, men det finns ändå en underton som är… positiv, som jag uppskattar, även om ljuset inte gått upp för honom.” I det Fors nu skriver finns tyvärr ingenting som ens kan tolkas som en positiv underton. Fors kommer bara med ”Fake news”.

ANNONS

Annons om Kristinelunds trädgård

Fors avslutar sin insändare med att skriva att han kommer att: ”Fortsätta med att uppskatta och uppmuntra Hässleholms kommuns viktigaste personer och det är du som är anställd i Hässleholms kommun.” Så talar en sann socialist. Vi i Folkets väl har en mer nyanserad bild och vill inte ensidigt peka ut den duktiga kommunala personalen som viktigast. Vi inbegriper alla skötsamma och strävsamma kommuninnevånare. Detta oavsett om de är kommunal-, landstings-, stats- eller privatanställda, privata företagare, skolelever, pensionärer, arbetslösa eller utsatta.                

Björn Widmark, Folkets väl

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se