Gruppen-3a-328x120

Vintersolståndet ger oss viktigt budskap

Vintersolståndet ger oss viktigt budskap

INSÄNDARE. Vintersolståndet inträffar som många vet här hos oss i Sverige måndagen den 21 december. Wikipedia upplyser oss om att Vintersolståndet är den tidpunkt på året när solen har sin lägsta middagshöjd, vilket sammanfaller med den kortaste dagen. Detta inträffar när jordens rotationsaxel lutar mest bort från solen. Detta sker två gånger om året – på norra halvklotet cirka 21-23 december, på södra halvklotet runt 20-23 juni. Nå, efter dessa fakta till undertecknads lite mer känslobetonade syn på dagen som markerar ljusets återkomst och kommande segrar över mörkret. Ljus behöver sannerligen spridas över det samhälle, som i vart fall vi som nått viss ålder och förhoppningsvis därmed visdom, sett växa fram. Det torde stå klart att undertecknad fäster stor vikt vid dagen för vintersolståndet. Detta i högre grad än både jul och nyår. Vi påminner oss om de civilisationer som för tusentals år sedan sett ljuset bryta fram från en dyrkad glödande sol. Detta långt innan det vi kallar vår egen civilisation såg dagens ljus. Ja, då är undertecknad kommen till mitt egentliga budskap nämligen att önska alla och i synnerhet ”medarbetare” i våra lokala avisor som ser som sin uppgift att sprida ljus där mörkret dessvärre i alltför hög grad tycks ha lägrat sig. Ett Gott Nytt Vintersolstånd önskar Ronny och Chip (vän och fyrbent hårig filosof)

Ronny Larsson i Kvistalånga

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se