torsjö live vers2

Populismen frodas, S plus SD = sant

Populismen frodas, S plus SD = sant

INSÄNDARE. Så har S plus SD gått ihop i tekniska nämnden och röstat för ett köp av gamla postterminalen. Frågan inställer sig då: vad ska man ha denna byggnad till? Den är ju ”utdömd” av miljö- och stadsbyggnadskontoret som ”Ungdomens hus”. Köpet innebär ett gigantiskt överpris, nästan 30 miljoner,och inte nog med det, renoveringsbehov för miljoner följer. Kan det sägas klarare: en kvalificerad felinvestering och ett slöseri med skattebetalarnas pengar.

Samma sak när det gäller simhallen i Sösdala. Nu vill båda partierna renovera den för mångmiljonbelopp, utan att ha täckning för den i budgeten. Siffran 22 miljoner har nämnts, men alla vet hur det är, efterkalkylen brukar bli något helt annat. Årliga driftskostnader tillkommer. Att S går ihop med SD i den populistiska vågen är högst anmärkningsvärt. Vill man inte ta något som helst ansvar för kommunens ekonomi? När det gäller badhusfrågan, går det inte att utesluta att Joachim Fors (S), boende i Sösdala, har varit pådrivande i frågan.

Att Hässleholms kommun skulle ha råd att ha fyra badhus och ett utomhusbad är uteslutet. Den frågan borde de båda partierna seriöst ställa sig. Lägger man så till alla byggnader som kommunen är ägare till, och som har stora renoveringsbehov, inkluderat driftkostnader, så bör man lägga projektet med ett nytt badhus på hyllan. I synnerhet om man står fast vid placeringen på kvarteret Norden. Här ska endast byggas bostäder!

Att S har sköljts med i den populistiska vågen är bara att beklaga. Att försöka tävla med SD i att vara bäst på ”populism” är uteslutet, ingen kan bli bättre än ”originalet”.

Lars Nord
Fritänkare och outsider

ANNONS

Annons om Kristinelunds trädgård

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se