torsjö live

Politikernas trovärdighet tryter

Politikernas trovärdighet tryter

INSÄNDARE. Återigen är vi tillbaka till vilda västern. Hanna Nilsson och Sverigedemokraterna och Robin Gustavsson från Kristdemokraterna viftar flitigt med sina pinnar för att skingra de arga medborgarna. T4 matsalen och Markan är på agendan, hur ska framtiden ungdomsverksamhet se ut? Tja, det vet de styrande inte ens själva. Ingen kostnadskalkyl är lagd, ingen konkret kommunikationsplan och ännu mindre tankar om vad Markans yta ska användas till. Det råder total förvirring i kommunhuset och det märks tydligt, inte minst från Sverigedemokraternas sida.

Hanna Nilsson är flitig, eller har åtminstone tidigare varit. Hanna har säkert vunnit många väljare under åren men det är uppenbart att hennes förtroende rinner ut. Istället för att arbeta med sina partikamrater väljer hon som ensam varg att besvara, ignorera och blockera väljare bland Facebook-kommentarer. Det verkar nämligen mer spännande för Hanna Nilsson att bråka om att andra partier inte gjort tillräckligt, att om minsann hon fick 51 procent skulle hon bestämt vad som var rätt och framförallt så är det inte SD:s fel. Johan Peltonen var ganska tydlig i pressmeddelandet. Sverigedemokraterna vill utveckla västra sidan av staden men Hanna Nilsson kastar sina vänner framför bussen på Facebook – allt för att rädda arvodet? Det är tydligt att hos Sverigedemokraterna råder det delade meningar, än om att Hanna till viss del står bakom partilinjen så gör hon det tydligt att de återigen snart kommer att svänga. Vi alla såg ju hur de hanterade badhusfrågan, budgeten 2020 och nattdagis.

Robin Gustavsson visar på en hel del förvirring han också. Det är inte ofta vi väljare får höra vad Kristdemokraterna tycker, en och annan gång ser vi hur deras radikala ungdomar yttrar sig men sällan de förtroendevalda, trots att många av kommunens utmaningar ligger på deras bord. Frågan står däremot obesvarad. Om Markan nu är så högt ansedd som Robin Gustavsson påstår, varför är han och Kristdemokraterna så snabba på att döma ut den, framförallt när det verkar som att även T4 matsalen måste ses över? Nu spekulerar jag fritt men om det tidigare har sagts att det bör kosta runt 800 000 att renovera Markan, vad säger att det blir så mycket billigare med T4? Är det kanske någon bekant från K-fastigheter som hört av sig och är intresserad av att köpa lokalen, det har ju hänt förr.

Med allt detta bakom sig, hur ska vi som väljare ens överväga dessa politiker? Samma enkla resonemang kan vi applicera på andra partier också fast i andra frågor. Badhuset, ombyggnationen av centrum, Hovdala naturområde, vindskydd, vikingabyn i Sösdala, endurobanan, listan blir allt längre. Nuvarande politiker brinner inne och det kanske är dags för en förändring i leden. Samma människor har helt enkelt suttit på samma stol för länge och tappat tron till sitt uppdrag, glöden är borta. Jag har röstat på alla partier förutom Folkets väl, Socialdemokraterna och Vänsterpartiet och jag kan med säkerhet säga att ingen av dessa kommer någonsin få min röst igen, inte så länge deras nuvarande toppar styr. De har helt enkelt inget förtroende kvar.

Erik Dashe

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se