torsjö live vers2

Allas – inte bara vissa politikers – beteende bör kritiseras

Allas – inte bara vissa politikers – beteende bör kritiseras

INSÄNDARE. Efter att tagit del av Carl-Johan Baulers Kolumner i NSk den 4/1 och 11/1 samt Mikael Anderssons den 8/1 och den senares även i Frilagt den 5/1 kan jag inte undgå att göra några reflektioner. C-J Bauler är indignerad över att Stefan Löfven och Morgan Johansson springer i gallerior och handlar och att Magdalena Andersson har siktats vid en skiduthyrning. MSB:s Dan Eliasson får också sin beskärda del av kritiken efter att ha gjort en kanarieresa. Att redovisa  makthavares snedsteg ingår givetvis i en journalists yrkesprofession. Men varför inte kritisera andra politiker som inte följer råden?
Det hade varit klädsamt att den gode Carl-Johan redovisat vilka som i oppositionen inte brytt sig om vilka rekommendationer som regeringen och folkhälsomyndigheten har förordat. Moderata politiker som Hans Wallmark, Cecilie Tenfjord-Toftby och Boriana Åberg, andre vice ordförande i partiet har alla dragit söderut till solen och Anna Tenje reste på skidsemester under pandemin. Regionrådet Gilbert Tribo (L) har även drabbats av resfeber och for till Norge i bil under julhelgen. 
När Cecilie Tenfjord-Toftby (för övrigt en av fyra kvinnor som blivit ”tafsad” på av centerpartisten Eskil Erlandsson) i en telefonintervju i P4 Sjuhärad den 30 december, fortfarande kvar i Spanien, kritiserar Statsministern för hans galleriabesök, kan man fundera över hennes omdöme. När hon en vecka senare blir tillfrågad om hennes resa till Spanien, säger hon att den inte varit lika riskabel som statsministerns galleriabesök! En horribel slutsats! Nu hör det till historien att alla Moderater varit tillsagda att de var skyldiga att konsultera partiet innan de företog någon resa, för att få den sanktionerad. Ingen hade gjort det och de hade fallit på knä och bett så mycket om ursäkt, allt var förlåtet och ingen blev avskedad! Tilläggas kan att Ebba Bush bara några dar efter att statsministern uppmanat svenska folket att undvika trånga hemmafester, deltagit i ett party med en känd influenser. Vidare har hon brutit mot nionde budet (du skall inte ha begär till din nästas hus), när hon stormade in hos en 81-åring, för att förmå honom att sälja sin fastighet. Snacka om att vara de äldres beskyddare nummer ett.  
Vidare skriver Carl-Johan Bauler: ”att du och jag tar ett beslut och går och julhandlar på ett säkert sätt i vår lilla stad är en sak. Att landets högsta ledning gör det är en helt annan och sänder helt andra signaler”. Märkligt, har inte alla  samma ansvar när vi går in och handlar. Statsministern är en person av samma kött och blod som du och jag. Han iakttog säkert samma hänsyn till situationen som vi gör. Han drog säkert inte runt planlöst i alla affärer i gallerian. Samma sak gäller förmodligen med Morgan Johansson. 
När det gäller Dan Eliasson kan jag hålla med om att han har gjort en riktig ”tavla”, som kan läggas till hans övriga. Om han avgick frivilligt eller under galgen är oklart. Men han har liksom alla övriga ”syndare” inte gjort någon lagöverträdelse men får ”synda” sina snedsteg i ”elefantkyrkogården”. Han kan som Mikael Andersson påstår inte få ”sparken omedelbart”. Hans avtal gäller två år till. För övrigt gäller samma sak inom näringslivet, med rikligt tilltagen fallskärm och/eller flera årslöner och pensionsförmåner. 
Vidare skriver Mikael Andersson: ”Hög tid att byta regering vid nästa val”. Man kan fundera på vilken regering han då tänker på? Jag kan hålla med om att sittande regering har ”kidnappats” av C och L och kan inte föra den optimala fördelningspolitik som skulle önskas. Är det möjligen en regering med regeringskåta Ebba Bush tillsammans med M han tänker på, som ”kidnappas” av SD som lovar ”helikopterpengar” (10 000 kr till alla, totalt 90 miljarder) även  till miljonärerna. Ett dåligt fördelningsalternativ. SD som dessutom vill avveckla Public Service. Vill Mikael Andersson att vi (skattebetalare) även i fortsättningen ska ”plundras” av riskkapitalisterna inom vård, skola och omsorg, är det senare ett självklart val.


Lars Nord, Fritänkare och outsider

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se