torsjö live vers2

Älskade Markan!

Älskade Markan!

INSÄNDARRE. När Hässleholms kommunpolitiker diskuterar att flytta Markan, eller att låta Markan uppgå i annan verksamhet i ett Ungdomens Hus, blir det uppenbart att de inte förstått vad Markan är. Markan kan kanske sägas vara en ungdomsgård, men är långt ifrån bara det. På Markan samsas människor i olika åldrar, med olika bakgrund och olika intressen. Även barn och unga som ofta upplever sig utanför på andra håll i samhället – t ex HBTQ, funktionsvariationer – hittar här en självklar gemenskap och ett andra hem. Här är alla värda lika mycket. Här möts ungdomar som kanske inte har en plats i en idrottsklubb (och idrottarna också för den delen) kring andra intressen som musik, film, dataspel, brädspel, pyssel, bakning – eller bara soffhäng och prisvärd fika. Inte sällan ser man en förälder, eller en mor-/farförälder titta in på olika evenemang, eller bara på en kopp kaffe en vanlig vardag.

På Markan händer varje dag nåt helt unikt. Nåt som inte kan ”inrättas” eller påbjudas. Det händer för att Markans verksamhet har vuxit fram under flera decennier. Den har oavbrutet och kontinuerligt skapats av besökarna, som nu är inne på sin andra och till och med tredje generation.

Att ha Markan i sin kommun är en gåva. Sjabbla inte bort den!

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Mari och William White

2 generationer markanbesökare

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se