torsjö live vers2

Hanna Nilsson och Johan Peltonen har fel om Markan

Hanna Nilsson och Johan Peltonen har fel om Markan

INSÄNDARE. Jag ska säga ett och annat om Facebook idag men först vill jag gärna belysa en sak om Markan i denna fantastiska tidning och artikeln ”De driver en stängning av Markan”.

Jag ska naturligtvis inte förminska Hanna Nilssons (SD) upplevelser i hennes ungdomsår på Markan. Jag var inte där och jag har då ingen kunskap om vad som hände eller varför så jag kan bara beklaga att hon råkat illa ut. Det tror jag ingen vill vara med om.

Men nu till saken. Om man nu använder sina upplevelser som ett argument när man diskuterar Markan, speciellt på Facebook, så betyder det något för personen i fråga. Alltså är det en upplevelse som Hanna Nilsson (SD) utnyttjar när hon ska ta ett beslut.

För ärligt talat, varför annars ta upp det? Och framförallt, varför ta upp det på Facebook och inte i kommunstyrelsen? Hon vänder sig till Facebook av en anledning. En del av hennes följarskara inte direkt är inkluderande i sin retorik och åsikt av andra människor. Och detta vet hon. Det är hennes plan för att skifta fokus från det som det egentligen handlar om. Att kommunledningen och SD troligen har lovat bort Markan till något byggföretag och försöker desperat att smutskasta organisationen så att opinionen skiftar till deras fördel.

Nu till Johan Peltonen (SD). Han säger att Prideflaggan ska tas ner på Markan för den inte(!) representerar inkluderande och jämlikhet. Han skriver, citat: ”– Det finns personer som är med i SD och försökt vara delaktiga i Pride som har blivit utstötta och känt sig exkluderade. Då anser jag inte att den flaggan står för allas lika rättigheter.”

Jag vet inte var Johan har befunnit sig men den retorik som SD’s partikamrater och kommunalpolitiker och följarskara har hävt ur sig i media och på Facebook/ Twitter om Prideflaggan och HBTQ-rörelsen har väl inte undgått någon. Att han som person står för allas lika rättigheter och lika värde är fantastiskt och jag välkomnar hans öppenhet! Men han representerar ett parti som inte gör det, oavsett om de tvättar rent på sin hemsida. Och han representerar en väljarskara som för varje år som går blir mer aggressiva och mindre toleranta.

Både Hanna Nilsson (SD) och Johan Peltonen (SD) nämner att Markan inte är välkomnande och att flera av deras medlemmar inte känner sig välkomna.

Så här känner jag. Markan har alltid varit öppet för alla, och har sedan den startades alltid haft en härlig gästvänlig attityd till alla ungdomar som vill vara där för att umgås och aktiveras.

Så, om man blir utkastad från Markan, och även Priderörelsen för den delen, så har man brutit mot deras uppföranderegler och inte för att man har en politisk inriktning. För ärligt talat, det står väl inte stämplat i pannan att någon är SD-väljare?

Slutligen, en åsikt om Facebook och Twitter och andra sociala medier. Jimmie Åkesson (SD) argumenterade i riksdagen i veckan som gick att det är fruktansvärt att personer och organisationer blir utslängda från sociala medier, och tog Trump och även andra personer som exempel i sin vidlyftiga argumentation.

I 4 år kunde Trump hålla på att sprida hat och lögner innan någon fick nog. Det kallar jag en ganska oinskränkt yttrandefrihet! Och har man mage att påstå det är en attack mot yttrandefriheten att inte få säga allt man vill i fria sociala medier, då vet man inte vad yttrandefrihet är!

Ulf Nilsson

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se