torsjö live

Plats för fler frivilligarbetare

Plats för fler frivilligarbetare

INSÄNDARE. Jag har haft förmånen att som chef och tjänsteman få möta många människor som engagerar sig som frivilligarbetare. Denna erfarenhet har fått fortsättning då jag som arbetande pensionär fått möta dem i olika sammanhang.

Det finns uppgifter om att varannan svensk jobbar ideellt och att värdet av det frivilliga arbetet ligger på 150 miljarder per år.

Det är lätt att inse att frivilligarbetare är en viktig del av samhällsarbetet. I pandemitid så begränsas möjligheten att göra frivilliginsatser då smittorisken måste beaktas men det finns ändå goda exempel på hur det kan fungera.

Lena kan inte längre besöka Svea en eftermiddag i veckan eftersom båda är 70+ men istället så har Lenas dotter åtagit sig att handla åt Svea. Lena ringer varannan dag till Svea och de kan tala om bekymmer och glädjeämnen.

Hans hjälper sin granne som är rörelsehindrad och ibland inte orkar  motionera sin hund. Hans tar hunden med sig på långpromenader och de får en pratstund när han hämtar och lämnar.

Frivilliginsatser ger gemenskap, friskvård och hjälper till att skapa ett bättre samhälle.

Jag tror att i den andra halvan av befolkningen finns flera som skulle må bra av att prova på frivilligarbete och det finns plats för er i kyrkor, organisationer och föreningsliv.

Lars-Ivar Ericson C, Tyringe

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se