torsjö live vers2

Sprider fördomar

Sprider fördomar

INSÄNDARE. Hanna  Nilsson, SD, försvarade sig i en insändare, ”Svar på tal om mognad”, angående kritik mot henne. Hon krävde att åsikter och kritik  mot henne skall baseras på fakta. Det är ett rimligt krav och faktabaserad argumentation är ju hörnpelaren i en demokratiskt debatt. Tyvärr lever Hanna Nilsson inte upp till den standard som hon förespråkar, när det gäller andra än henne själv. I en tidigare insändare, där Hanna Nilsson är medförfattare, ”En bättre kommun utan tiggare”, radar hon upp en rad åsikter och påståenden angående tiggare och andra personer av utländsk härkomst. Påståendena saknar totalt faktareferenser. Istället hänger sig Hanna Nilsson och hennes partikamrater till ryktesspridning och spridande av fördomar. Som vid all ryktesspridning finns inga specifika uppgifter, utan allt är bara lösa allmängiltiga påståenden och spekulationer.
Vi har också bevittnat Hanna Nilssons utspel och åsikter angående Markan, åsikter som hon senare varit tvungen att ta avstånd från.
Som ambassadör för faktaspridning har Hanna Nilsson väldigt låg status. 
I sin insändare angående tiggeri gör Hanna Nilsson en hänvisning till Lubbe Nordströms ”lort-Sverige” och 30-talet och att vi inte vill ha en upprepning av de förhållandena. Jag vet inte om Hanna Nilsson förstår ironin i detta? Ja Hanna Nilsson, vi vill inte ha ha tillbaka förhållandena från 30-talet, därför har Sverigedemokraterna ingen plats i ett inkluderande, solidariskt och demokratiskt samhälle.


Stanley Hallström, partipolitiskt obunden

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se