torsjö live vers2

Att tycka annorlunda hotar inte yttrandefriheten

Att tycka annorlunda hotar inte yttrandefriheten

INSÄNDARE. Jag vill gärna citera herr Spångberg för han verkar vara av uppfattningen att vi som tycker ett tiggeriförbud dåligt, för ja vi är faktiskt många, har uppfattat honom fel.

Citat från ert huvudinlägg: “Ty flertalet av nutidens politiker har helt missat sin uppgift, nämligen att ha sina uppdragsgivares bästa för ögonen”.

Om Hässleholms kommun röster emot ett förslag så är det en majoritet av partierna som tycker så, helt enligt spelreglerna för en demokratisk process. Att ni, eller jag för den delen, tycker annorlunda, och ni ska veta att du får väldigt gärna tycka vad du vill, är av liten betydelse eftersom vi valt att lägga svåra beslut i händerna på politiker. Liksom i val och andra demokratiska processer så har majoriteten sagt sitt.

Och när ni gör er smålustig på vissa politiker, likt ert citat: “Det blir kanske så när man sitter på höga hästar”, och “Sossebubblan” då blir det lätt att era fördomar mot vissa politiska partier och politiker skiner igenom, och det reagerar jag på. Istället för att resonera som folk så väljer ni att förlöjliga. Nu ska jag vara vuxen och säga att min kommentar “högerbubbla” till dig inte var korrekt och det ber jag om ursäkt för. Rätt ska vara rätt.

Men jag tycker det är extra roligt att när ni får ett genmäle så börjar ni prata om yttrandefrihet. Ni verkar tro att jag vill att ni ska hålla mun? Tror du att din yttrandefrihet är hotad bara för att jag gett dig ett svar på tal? Jag har aldrig bett dig sluta ha en åsikt. Därav är din yttrandefrihet säkrad. Jag säger bara vad jag tycker. Att du inte gillar det är totalt oväsentligt.

Sist men inte minst. Jag vet inte vad du baserar din syn på tiggare från. Är de obekväma? Är de brottslingar? Har de skitiga kläder? Jag kan ju bara citera Hanna Nilsson (SD): “Trafficking, kriminalitet, och prostitution är andra bieffekter som uppmärksammats i spåren av resorna till Sverige.” Uppmärksammats alltså.

Om ni vill basera ett förbud på att tiggare är potentiella brottslingar eller värre, gör det med konkreta fakta och inte vidlyftiga svepskäl utan substans, likt alla blåbruna konspirations-sajter. Visa att de som sitter i Hässleholm är brottslingar så ska jag vända åsikt. Allt annat är trams. Ta och läs Stanley Hallströms utmärkta insändare i denna fantastiska tidning så kanske han kan ge dig en tydligare och mer rättvis bild av tiggarna.

Du är fri att tycka som du vill. Men om du tror att du ska få vara obesvarad bara för att du har en annan åsikt så lever du i en helt annan värld än alla vi andra. Din yttrandefrihet är säkrad.

Jag håller inte med dig och vi är många i denna kommun som tycker så.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

En majoritet? Kanske, kanske inte.


Ulf Nilsson

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se