torsjö live vers2

Ny skolchef i kommunen

Ny skolchef i kommunen

Maria Eneqvist blir ny chef för Hässleholms kommuns skolverksamheter från och med den 14 juni. Det beslöt kommunstyrelsens arbetsutskott på onsdagen.

26 personer sökte tjänsten som skolchef och förvaltningschef för barn- och utbildningsförvaltningen efter Rolf Bengtsson som går i pension den 28 maj.

Maria Eneqvist blir skolchef i Hässleholms kommun i juni. Foto: Skolfoto

ANNONS

Annons om Kristinelunds trädgård

Maria Eneqvist kommer närmast från Nyköpings kommun där hon arbetar som strategisk rektor för Sveriges största högstadium. Hon har erfarenhet från divisions- och kommunledningsnivå och har bland annat varit tillförordnad skolchef för årskurs 7-9 samt lett arbetsmarknadsenheten och vuxenutbildningen i Gnesta kommun. Hon har också arbetat som enhetschef inom Migrationsverket och under många år varit VD, ägare och rektor för en fristående skola.

– Vi ser fram emot att Maria Eneqvist ska fortsätta att driva skolans utveckling tillsammans med medarbetarna. Med gedigen kunskap om skolutveckling, många års erfarenhet av olika chefsroller tillsammans med ett strategiskt och kommunikativt ledarskap kommer Maria Eneqvist att vara en tillgång för en skola där alla ska få bli sitt bästa, säger Hässleholms kommundirektör Bengt-Arne Persson i ett pressmeddelande.

Maria Eneqvist ser fram emot sin nya tjänst.

– Det är ett viktigt uppdrag att skapa förutsättningar för barns, ungdomars och vuxnas lärande. Alla ska känna att det finns framtidshopp. Frågor kring mångfald och integration ligger mig varmt om hjärtat. Mina förväntningar på uppdraget är att tillsammans med andra fortsätta utveckla verksamheterna och vara delaktig i att skapa kvalitet som syns, dels i barn- och utbildningsförvaltningen, dels i kommunen i stort. Det ska också bli riktigt spännande att lära känna Skåne och Hässleholm ordentligt, säger hon.

Berit Önell

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se