torsjö live vers2

Ingen vaccinering av hemtjänstpersonal nästa vecka

Ingen vaccinering av hemtjänstpersonal nästa vecka

Vaccineringen av personal inom hemtjänst och hemsjukvård i Hässleholms kommun flyttas fram till vecka sju. Anledningen är att det inte finns tillräckligt med vaccin. Det beskedet fick kommunen vid ett möte med Region Skåne på torsdagen.

Frilagt berättade på onsdagen att vaccinbristen innebär att den påbörjade vaccineringen inom hemtjänst och hemsjukvård kommer att ta längre tid än förväntat. Enligt uppgift på kommunens hemsida på onsdagsmorgonen hade då redan de personer som tackat ja till vaccinering inom hemtjänstområdena öster, centrum och norr fått sin första dos. Detta stämmer dock inte riktigt. Vaccineringen av vårdtagare/brukare är påbörjad, men fortfarande inte helt klar. Planeringen var att personalen på alla hemtjänstområden skulle börja vaccineras nästa vecka.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Nu kommer alltså nya bud. Kommunens omsorgsledning informerade på torsdagseftermiddagen enhetscheferna via mejl om att vaccinering av personalen måste flyttas fram en vecka på grund av vaccinbrist.

– Det besked vi har i nuläget är att vaccinationerna ska komma igång i slutet av vecka sju, ytterligare förskjutning har vi inte fått någon information om, förklarar Ingela Bengtsson, nytillträdd verksamhetschef för ordinärt boende (hemtjänst) i kommunen.

Hon vet inte hur situationen ser ut i kommunerna i övriga Skåne, men för Osby och Perstorp gäller samma plan som för Hässleholm.

Hon har inte heller fått besked om förseningar även kommer att drabba vårdtagare i hemtjänstområdena utanför Hässleholms stad.

Maria Gounta Larsson, enhetschef för hemtjänstområde centrum, berättar att alla brukare där hade fått sin första dos vid middagstid på torsdagen.

– Det har gått bra. Kommunens sjuksköterskor har vaccinerat de brukare som har hemsjukvård i hemmet och hemtjänstpersonalen har följt med dem som behövt den hjälpen till vårdcentralen, säger hon.

Berit Önell

Artikeln är uppdaterad

Läs mer:

2021-02-03 Vaccinering i hemtjänsten tar längre tid

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se