logga-ligg-tjock

Öppnar aktiviteter för unga

Öppnar aktiviteter för unga

Markan är en av de verksamheter för ungdomar som öppnar på måndag. Här bakar Emma Pålsson, till höger, tillsammans med några unga besökare.

Idrotts-, fritids- och kulturaktiviteter för ungdomar i gymnasieåldern får nu öppna efter beslut av regeringen på torsdagen. Hässleholms kommun öppnar därför från och med måndag, den 8 februari, bokningen av lokaler och anläggningar för sådan organiserad ungdomsverksamhet. Markan, Mötesplats Ljungdala och kommunens fritidsgårdar öppnar samtidigt i begränsad och anpassad form.

Regeringen meddelade på torsdagen att ett antal nationella restriktioner och rekommendationer för att minska spridningen av covid-19 förlängs. Bland annat uppmanas regioner och kommuner att fortsätta hålla verksamhet som allmänheten har tillträde till och som inte är nödvändig stängd till och med den 21 februari. Dock anser regeringen det viktigt att verksamheter för unga kan hållas öppna.

Verksamheter för yngre barn har redan undantagits från rekommendationen. Nu kan föreningar alltså boka kommunens lokaler för verksamhet även för ungdomar i gymnasieåldern, födda 2002 och senare. Förutsättningen är att de allmänna råden för att begränsa smittspridning följs. Det skriver kommunen i ett pressmeddelande.

Anläggningar och lokaler är fortsatt stängda för allmänheten.

Markan, Mötesplats Ljungdala och kommunens fritidsgårdar kommer till en början enbart att vara öppna för barn och unga födda 2005 eller senare. Aktiviteter ska genomföras i mindre grupper för att vara smittsäkra. Tidigast efter sportlovet kan verksamheterna öppna för äldre ungdomar.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se