torsjö live vers2

Gick till jobbet med symptom på covid-19

Gick till jobbet med symptom på covid-19

En undersköterska har fått en skriftlig varning efter att ha gått till jobbet inom äldreomsorgen i Hässleholms kommun trots symptom på covid-19.

Verksamhetschef Ulrika Bengtsson skriver i varningen att undersköterskan har brutit mot sina skyldigheter i anställningsavtalet. Anledningen är att den anställda, trots tydliga direktiv om att stanna hemma vid symptom på corona, kommit till sin arbetsplats. Först efter uppmaning av enhetschefen gick personen hem.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

– Vi ser allvarligt på det som har hänt och vi vill även informera om att brott mot anställningsavtalet kan leda till uppsägning eller avskedande enligt lagen om anställningsskydd, skriver Ulrika Bengtsson.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se