Gruppen-3a-328x120

Grova anklagelser från en sårad vänster

Grova anklagelser från en sårad vänster

INSÄNDARE. Stanley Hallström, (politiskt ”obunden”), far i en insändare ut i sällan skådad gallimatias  mot sverigedemokraterna och vår historia. Dessutom tar han även upp vår relation till USAs förre President Donald Trump. Insändaren är ovärdig och svår att bemöta då Hallström inte avslöjar sin partitillhörighet eller hur långt till vänster han står politiskt. Dock liknar hans påhopp i mångt och mycket de plumpa övertramp vi på senare tid sett och hört från svenska regeringsföreträdare, så vi får väl anta att han hämtat inspiration där.
De grova anklagelserna kommer ur en sårad vänster som är djupt oroad för att förlora makten och få sina tillkortakommanden uppdagade. Genom att insinuera att SD skulle vara odemokratiska och dra paralleller till Nazityskland försöker man föra debatten bort från en misslyckad inrikespolitik med skenande brottslighet och ökad otrygghet. En energipolitik farligt eftersatt till följd av samarbetet med MP, vilket avslöjades under de senaste kalla veckorna. En integration som måste betraktas som usel trots att skattemedel tillförts i nästan obegränsad skala. En misslyckad pandemihantering som resulterat i att vårt land sticker ut negativt i antal avlidna. Detta och många fler misslyckanden vill Hallström avleda uppmärksamheten från genom att fabulera ihop skräckhistorier om vad som skulle kunna hända ifall SD skulle komma i regeringsställning. Hittills har detta inte skett och det har heller inte lett till några kravaller eller kuppförsök i Sverigedemokratisk regi efter avslutade valrörelser. Dessa har tvärtom kantats av angrepp på våra valarbetare och funktionärer utförda av vänsteranhängare. Jag är inte övertygad om hur vänsterpartierna kommer att hantera ett valnederlag i framtiden, men skulle inte bli förvånad om reaktionen blir våldsam.
Vi är ett konservativt parti och det är inte konstigt att många inom SD gärna hade sett en republikansk seger i USA. President Trump har en personlighet som inte tilltalar många men hans politik ledde till många framgångar. Han satte sitt eget land främst och gjorde mycket för amerikanska arbetare genom sin ekonomiska politik. Han var dessutom unik då han inte startade ett enda krig under sin mandatperiod och dessutom var med och signerade ett par fredsavtal i Mellanöstern och Korea. Händelserna i Kapitolium var ovärdiga men även efter demokraternas nederlag 2016 förekom kravaller och upplopp. USA är farligt djupt delat som en följd av hård retorik från både republikaner och demokrater. BLM och AFA var under sommaren anstiftare till upplopp som skakade om städer och krävde dödsfall. Pandemin har även i USA kostat massor av människor livet och även hanteringen av covid 19 bidrog till President Trumps nederlag.
Den retorik som används från vänsterhåll i Sverige kommer även här bidra till att öka polariseringen och i värsta fall leda uppmärksamheten bort från de svåra samhällsutmaningar nuvarande regering samt den förra lett oss in i. Stanley Hallström och hans likar jobbar hårt för att så ska bli fallet. Om det lyckas vore det katastrofalt för framtiden då Sverige är i ett akut behov av en ny Regering efter valet 2022.Sven Lundh, (vice ordförande SD Hässleholm)

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se