torsjö live vers2

Ett brett spektra av information

Ett brett spektra av information

INSÄNDARE. Stanley Hallberg skriver i rond två av vårt meningsutbyte att jag använder mig av svepande formuleringar när jag försvarar Sverigedemokratisk politik. Det stämmer så bra. Jag upplevde aldrig hans inledande insändare som något annat än smutskastning
och ville bara föra fram våra åsikter och ståndpunkter i allmänhet. Detta utan att sänka mig till hans nivå. I sina insändare förminskar han förintelsens offer genom att jämföra oss med nazistpartiet i Tyskland 1933 – 45 och detta är naturligtvis fel och okunnigt. SD bildades 1988 och i vår späda tid fanns det förvisso företrädare som uttryckte sig olämpligt och hade tvivelaktig bakgrund. Ett gediget arbete har gjorts inom partiet för att utesluta olämpliga individer och idag har vi en helt annan stabilitet och erfarenhet inom vårt parti. Jag rekommenderar alla andra politiska partier att göra upp med sin historia på samma sätt som vi gjort.

I sina fabler nämner Hallberg vanföreställningar och konspirationsteorier uppbackade av alternativa medier. Med detta menar han förmodligen åsikter som han själv inte sympatiserar med. Själv hämtar jag nyheter och information från många håll. Både traditionell – och alternativ media. Jag följer även sociala medier. Utbudet av informationskällor har ökat enormt med internet och traditionella mediers monopol upphört. Detta är positivt eftersom fler röster tillåts tala, (ex frilagt). Men all media bör ifrågasättas och belysas då väldigt mycket av rapporteringen är vinklad. Detta gäller dock all media, inte bara alternativ.
Det är inte lätt idag som informationssökande väljare att hitta rätt bland alla källor. Hallberg verkar dock tro sig ha lyckats när han ingående ”beskriver” både president Trumps politik samt ett framtida Sverige styrt av SD. Dock är båda beskrivningarna felaktiga och styrda av hans egen politiska åsikt. Att han minsann bott i USA i femton år förändrar inget. De flesta av Trumps väljare har bott där hela livet utan att för den skull hålla med Hallberg. Själv har jag bott i Sverige hela mitt liv och därför kommer intresset för amerikansk politik i andra hand även om det som händer där har betydelse för hela världen.
Som Sverigedemokratisk kommunalpolitiker är jag naturligtvis mån om att förändra saker och ting, samt försöka göra tillvaron bättre för kommunens invånare. Ändå vet jag att det är i Riksdagen som de viktigaste besluten och lagändringarna behöver göras. Jag har min åsikt om vad som behöver göras och Stanley Hallberg har sin. Jag kommer inför valet 2022 föra fram mitt partis förslag för ett bättre Sverige och tror de kommer locka än fler jämfört med förra valet.


Sven Lundh (vice ordförande SD Hässleholm)

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se