torsjö live

Kristersson bör ge Åkesson precis så mycket inflytande som behövs

Kristersson bör ge Åkesson precis så mycket inflytande som behövs

INSÄNDARE. Richard Jomshofs uttalande att Islam är en avskyvärd religion är ett tyckande, ett tyckande som står var och en fritt att hålla med om eller ej, själv håller jag tveklöst med honom. För att vara tydlig så uttrycker jag mig, i hela den här texten, om institutionen Islam i stort inte om enskilda utövare av religionen.

Islam är en religion som tillämpar medeltida straff såsom offentlig halshuggning, hängning, stening och spöstraff. Religionen förnekar jämställdhet mellan könen samt förespråkar barnäktenskap. Islam är enligt mig och Jomshof en avskyvärd religion. Det står dig fritt att tycka annorlunda, vilket i Sverige är en självklarhet i enlighet med vår lagstadgade åsiktsfrihet. Så är det dessvärre inte i länder som har sharia som rättesnöre.

I toppen på listan av länder som människor flyr ifrån så är det Syrien, Venezuela och Afghanistan (migrationsinfo.se). De står för ca 50 procent av alla världens flyktingar. Två av dem är muslimska länder, ett är socialistiskt. Inte ett enda konservativt styrt land finns på listan. Islam har (förutom ev Indonesien) inte lyckats producera fram ett enda fritt och demokratiskt samhälle. Korruption och fattigdom är utspridd, skola och sjukvård undermålig, jämställdheten obefintlig, fria medier existerar inte m.m, allt det som vi i Sverige värnar om och nästan tar för givet. Nästan samtliga terrororganisationer i världen är Islamistiska. Enligt en ny studie från Lunds Universitet som publicerades av Brå, så är mer än hälften av alla de som dömts för våldtäkt och försök till våldtäkt de senaste fem åren i Sverige utförda av människor som är födda utomlands, där merparten kommer från muslimska länder.

Vad är det gemensamma på det ovannämnda? Jo, Islam.

Whataboutism. Jo visst har Kristendomen utfört hemskheter, men för att sätta det i perspektiv, korstågen (som inleddes för att återta mark erövrat av Islam) avslutades 1487, inkvisitionen 12-1700 talet, med höjdpunkt kring ca 1400 talet. I Sverige brände vi den sista “häxan” 1704. IS brände människor så sent som 2017. Nordirland var lika mycket en politisk strid som religiös, dock kom inga icke kristna till skada. Kristendomen har reformerats, i flera omgångar. Islam har inte reformerats sedan det uppkom på 500 talet.

Stanley nämner förstås förintelsen. Svenska socialister gav Tyska nationalsocialister idèn via sin uppfinning om rashygien. Stormuftin av Jerusalem (Islam) kom på idèn om mass bränningar och uppmuntrade en viss A. Hitler till att inleda förintelsen. Cirkeln sluten?

Alltså bör Kristersson ge Åkesson allt det inflytande som behövs för att vi ska vända den negativa utvecklingen i Sverige och, bla stoppa Islamisering som sker i vårt land.

Daniel Talmid, SD Hässleholm.

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se