torsjö live vers2

Torsjö live lever på hoppet

Torsjö live lever på hoppet

Torsjö live av, Hässleholms stora musikfestival, kastar inte in handduken. Inte än i alla fall. Sweden rock och Lollapalooza har däremot valt att ställa in.

De senaste beskeden om fortsatta restriktioner från regeringens och Folkhälsomyndighetens sida kom den 31 mars, men Torsjö lives planer på ett genomförande ligger fast.

Mats Gunnarsson hoppas fortfarande att Torsjö Live kan bli av den 2-3 juli. Foto: Urban Önell

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

– Ja, vi planerar att genomföra festivalen, säger arrangören Mats Gunnarsson till Frilagt. Sedan kan vi hamna i annat läge, då det står klart vi inte får, på grund av riktlinjer från regeringen och Folkhälsomyndigheten. Pandemin är givetvis ett orosmoln. Men det är ju full fart på vaccinationerna. Vi har också ett stort festivalområde där det det är möjligt att ta in mycket folk.

Mats Gunnarsson förklarar att orsaken till att Torsjö live har möjlighet att vänta är att man har en mindre komplicerad organisation i motsats till exempelvis Sweden rock, som behöver tre månaders framförhållning. För Torsjö live, som något förenklat kan beskrivas som ett familjeföretag som äger sitt eget festivalområde, räcker det med några veckor. Så 2-3 juli är det tänkt att festivalen ska gå av stapeln.

Så här såg det ut på Torsjö live 2019. Förra året blev festivalen inställd på grund av pandemin, men i år kanske den blir av i något annorlunda form, beroende på vilka riktlinjer som gäller i sommar. Foto: Berit Önell.

– Vi är lite friare än de andra festivalerna, säger Mats Gunnarsson. Än så länge jobbar vi för att Torsjö live ska bli av. Alla avtal med artister är klara och vi har 2000 sålda biljetter. De flesta av dem är innestående från i fjol. Men självklart behöver vi sälja betydligt fler än så.

Urban Önell

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se