torsjö live vers2

Lika barn leker inte alltid bäst

Lika barn leker inte alltid bäst

INSÄNDARE. Herr Talmid har helt rätt i att jag tagit orden från Levande Historia, det tar jag ansvar för. Men som jag skrev, det var konkret fakta. Och att jag utelämnade en länk till det innebär inte att jag har fel. Eftersom ”Fakta och goda argument är viktiga i en offentlig debatt” så ska jag definitivt peka på fakta.

För att citera dig herr Talmid: “Till Ulf vill jag börja med poängtera att jag inte har påstått “Svensk Socialdemokrati står bakom rashygien och inspirerat denna fruktansvärda politik” utan jag skrev “Svenska socialister gav Tyska nationalsocialister idèn via sin uppfinning om rashygien.”

Nej Svenska “socialister” uppfann inte Rashygien då det har tyskt ursprung “Rassenhygiene” som myntades av forskaren Alfred Ploetz runt 1895, som jag nämnde i mitt tidigare inlägg. Dina påståenden herr Talmid är falska på så många plan. Punkt.

Svenska sällskapet för rashygien grundades 1909 efter tysk förebild. Tyskland hade skapat sitt redan 1905 och precis som du säger så hade det tyska National Socialistiska partiet tagit deras forskningsrön till sig och använt detta för att skapa en av den mest fruktansvärda politik och ideologi som vi någonsin skådat. Ja visst man kan också peka på Stalinismen och Leninismen som riktigt fasansfulla politiska ideologier men eftersom du vill att vi ska prata om ämnet så nämner jag dem bara i förbifarten.

“År 1920 motionerade socialdemokraten Alfred Petrén tillsammans med bondeförbundaren Nils Wohlin om behovet av rasbiologisk forskning. Även socialdemokraten Hjalmar Branting och högermannen Arvid Lindman (Lantmanna och Borgarpartiet) undertecknade motionen. I riksdagsdebatten rådde stor enighet i frågan, och i maj 1921 beslutade man om ett rasbiologiskt institut vid Uppsala universitet. År 1922 invigdes institutet.”

Citat från: https://fof.se/tidning/2012/8/artikel/en-meningslos-sortering-av-manniskor

Här ser du herr Talmid tre saker som är viktiga.

Rashygien som ord har sitt ursprung i Tyskland, 1895.

Tyskland hade redan startat forskning om detta fruktansvärda ämne, redan 1905, långt innan Sverige ens hade kommit på tanken.

ANNONS

Annons om Kristinelunds trädgård

Och institutet som skulle forska på detta hemska ämne i Sverige var baserat på ett tvärpolitiskt beslut.

Så om du läser denna skrift får du en bild av att studien av rashygien inledningsvis var tänkt att studera hur ras och kultur spelar roll för folks benägenhet till brott och andra indikationer. Fruktansvärt, javisst. Men det är en väsentlig skillnad att studera detta elände och ta resultatet av den och slakta 6 miljoner människor under förevändningen att dessa människor är mindre värda och underlägsna. Och eftersom Tyskland redan 1905 forskade på detta så är det mer nära till hands att Nazisterna inspirerades av sitt eget lands forskning, och inte Svensk.

Man kan anklaga Socialdemokraterna för mycket, men att som ni herr Talmid likställa deras politik i början på 1900-talet med en systematisk utrotning av folk med judisk härkomst under andra världskriget, är så infantilt att man knappt kan tänka klart.

Jag plockade ur en del av herr Talmid´s första inlägg för att det var så självklart fel och som enbart hade till syfte att missleda och grumla vattnet. Och kan herr Talmid inte använda konkret fakta i sin argumentation utan bara basera det på massa tramsiga bloggar och lösa rykten så kommer jag alltid att vara där och poängtera era felaktigheter. Det är min rätt som ansvarsfull medborgare i detta land och denna kommun.

Och framförallt när ni har hög svansföring och påstår att jag och herr Hallström inte har fakta och goda argument i vår argumentation.

Efter all mina år som yrkesverksam och alla möten med människor från olika företag och organisationer så finns där en universell sanning till samarbete.

Lika barn leker inte bäst.

Kanske dags att ni ska fundera på det nästa gång ni anser att vissa människor är underlägsna och värdelösa.

PS: I denna länk kan man läsa att Adolf Hitler fick sin inspiration om eugenics (rashygien) från Amerikanska forskningsrön, vilket han också beskrev i sin bok Mein Kampf.
https://www.history.com/topics/germany/eugenics

Ulf Nilsson

Länk om svensk forskning.

https://portal.research.lu.se/ws/files/79433540/Ugglan_nr_04_Statlig_Rasforskning.pdf

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se