torsjö live vers2

Fullmäktiges ordförande ber om ursäkt

Fullmäktiges ordförande ber om ursäkt

Efter ett mejl från en medborgare ber kommunfullmäktiges ordförande Douglas Roth (M) om ursäkt för Kenny Hanssons angrepp på SD och för att han inte lyckades avbryta det. Foto: Urban Önell

Kommunfullmäktiges ordförande Douglas Roth (M) ber om ursäkt “för förolämpningen av kommunfullmäktiges största partigrupp och dess ledamöter”, det vill säga Sverigedemokraterna.

Ursäkten framförs i ett mejl till en medborgare som krävt svar om hur Roth utan att ingripa kunde tillåta sin partikamrat Kenny Hansson kalla SD:s ledamöter för nationalsocialister vid fullmäktiges sammanträde den 29 mars.

Frågan gäller Kenny Hanssons uttalande i ärendet om det omstridda köpet av fastigheten Brännmästaren 7. Han sa ordagrant: “Ikväll samlas kommunfullmäktiges samtliga socialister, både de som bara kallar sig socialister och de som kallar sig nationalsocialister. Problemet med socialismen ser vi klart och tydligt i detta ärende, att det är väldigt lätt att slösa med någon annans pengar”.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Doglas Roth uppmanade honom då att hålla sig till politiken i Hässleholms kommun, men kommenterade inte ordvalet som fått många att reagera. Senare under mötet bad Kenny Hansson om ursäkt.

Mejlet från medborgaren nådde kommunens kontaktcenter redan under pågående kommunfullmäktige. Ett nytt mejl skickades den 7 april eftersom det inte kommit något svar.

– Som medborgare blir jag illa berörd och djupt upprörd att detta tolereras i kommunens högsta beslutande församling, skriver personen.

Samma dag kommer svar från Douglas Roth som via kommunsekreterare Louise Davidsson förklarar att tekniska problem gjorde att han inte kunde avbryta Kenny Hansson. Svaret lyder: “Kommunfullmäktiges ordförande beklagar och ber om ursäkt för förolämpningen av kommunfullmäktiges största partigrupp och dess ledamöter. Så snart ordförande uppfattat vad som sas försökte han, med eftertryck, att klubba av Kenny Hansson. På grund av tekniska omständigheter uppfattade dock inte Kenny Hansson ordförandes försök och han avbröt därför inte sitt anförande trots att han klubbats av”.

Medborgaren får också veta att svaret har utarbetats i samarbete med kommunfullmäktiges förste vice ordförande, det vill säga sverigedemokraten Patrik Jönsson.

Berit Önell

Läs mer:

2021-03-29 Köpet av Brännmästaren klubbat

2021-04-05 Moderater samlar styrkorna

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se