torsjö live vers2

Klimatet en viktig fråga

Klimatet en viktig fråga

INSÄNDARE. Då och då dyker det upp insändare om klimat förändringarnas vara eller inte! En lokal politiker som ofta vädrar sina tankar är Folkets Väls Ernst Herslow.
Jag är inte mer insatt i dess frågor än gemene man och följer debatter och rapporter i radio och TV. Fakta verkar trots allt vara om dessa frågor att världens länders experter med stöd av många forskare på området är att vi måste stoppa människans påverkan på naturen på alla plan. Utsläpp, nedskräpning, dumpning av avfall i natur och hav borde vara så pass kostsamt att det inte hade varit värt risken. Vi alla måste naturligtvis ta vårt eget ansvar och minska avfallsbergen genom att källsortera sopor, minska matavfallet, använda så lite engångsmaterial vi bara kan. Vi har ju ett ansvar inte bara mot djur och natur utan även gentemot våra barn och barnbarn.
Så när det väl kommer till kritan så måste jag medge att jag tror mer på världens samlade regenter, klimatforskare som bygger sina tankar på evidens i forskarvärldens betrodda forum , en ung svensk Greta som har engagerat miljoner unga människor för deras rätt till en så frisk planet som möjligt i betydligt större utsträckning än jag litar på tidigare nämnda Politiker som allt mer framstår som allt mer desperat i sin kamp att få oss vanliga medborgare att tro på den sanning han försöker lura i oss.


Anders Wallentheim

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se