Gruppen-3a-328x120

Vetenskap eller propaganda?

Vetenskap eller propaganda?

INSÄNDARE. Vem vågar ta avstånd från klimathysterin? Frågan utgör rubrik på en insändare signerad Ernst Herslow i NSK 20210420.
En livlig debatt rörande klimatnödläge och pågående klimathysteri pågår sedan länge på denna sida och annorstädes. Detta bekräftas av att vi samma dag under rubriken ”Ingen hysteri, bara fakta” kan ta del av Lars Nords funderingar. Nord fastslår tvärsäkert, samtidigt som han ger en eloge åt sina meningsfränder Ulf Nilsson och Stanley Hallström, att citat: Det är för övrigt ingen hysteri som förmedlas, utan rena fakta som redovisas när det gäller klimatet. Slut på citat.
Undertecknad tycker herrarna Nord, Nilsson och Hallström ska begrunda det som följer:
-Om du inte kan ifrågasätta ”det” är det inte vetenskap det är propaganda-
Vi kan konstatera att klimat”modeller” har presenterats och förkastats. Nords tvärsäkra rena vetenskapliga fakta råder det delade meningar om.
Undertecknad försvarar således Ernst Herslows och andras självklara rätt att ifrågasätta vad det än vara månde.
Nå, i Kejsarens nya kläder av H.C. Andersen luras kejsaren av ett par skräddare att tro att de sytt magiska kläder. I själva verket går han naken. Öppnar undersåtarnas ögon gör som många vet en liten flicka. Hon utbrister när kejsaren paraderar förbi ”han är ju naken”!
Lärdomen är måhända att det understundom kan räcka med att vi använder våra sinnen.
När klimatet kommer på tal dyker namnet Greta upp. Namnet för tankarna till sagans Greta och den elaka häxan. Huruvida vår tids Greta presenterar rena vetenskapliga fakta eller något annat får var och en ta ställning till.
Trots de reella klimathot som exempelvis aktiva och slumrande vulkaner, solaktivitet och risken för nedfallande himlakroppar utgör tycks de flesta av oss sova gott. Detta också avseende rapporter om risken för en förestående så kallad ”liten istid”.
Hursomhelst med tanke på den vinter som gått och pågående vår har undertecknad inga planer på att odla exotiska frukter i min miniträdgård. Detta trots att vissa klimatmodeller skulle sia om en förestående höjning av temperaturen i våra trakter. För övrigt misslyckades Dolores Öman(MP) med att utlysa klimatnödläge i vår kommun. Fakta tycks vara att en majoritet inte tyckte att något klimatnödläge råder i kommunen. Detta tycks för övrigt vara uppenbart också för många gräsrötter i vår kommun.
Till sist Paul Vale’ry:
”Lögnen och lättrogenheten parar sig och frambringar allmänna opinionen”,


Ronny Larsson i Kvistalånga


ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se