torsjö live vers2

Illa underbyggd argumentation

Illa underbyggd argumentation

INSÄNDARE. Ronny Larsson i Kvistalånga och Ernst Herslow (FV) har gjort det igen. Med illa underbyggd argumentation och illa dold hysteri vill de få oss att svälja deras gamla och urtvättade åsikter.

För det är bara åsikter.

De ger sig på Dolores Öhman (Mp) och anklagar henne för att brista i sitt faktaunderlag. Och det enda de har och komma med är oljeindustri-köpta “forskare” från CLINTEL. De använder också Gösta Wallin som referens som definitivt inte är en klimatforskare. Han har inte gjort några som helst betydande vetenskapliga upptäckter i området och är definitivt inte någon auktoritet i detta ämne.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Han och ena sidan erkänner att växthuseffekten är en verklig företeelse och blir värre med utsläpp av CO2 men menar också att det inte är människan som är boven utan naturen själv.

Hm, låt oss titta närmare på det argumentet.

Låt oss säga att han har rätt, naturens utsläpp av CO2 är den verkliga boven och människans utsläpp inte spelar någon roll för stenen är rullad och den kommer att fortsätta rulla.

Men om det nu är så, är det då rätt att vi människor ska släppa ut mer CO2 som gör saken värre? Jag menar, ska vi verkligen få stenen att rulla snabbare än vad den gör? Eller vill vi se till att stenen rullar så pass långsamt att vi kan förbereda oss på det oundvikliga? Att också skydda våra barn och barnbarn från ett långt värre öde?

Inte enligt Ernst Herslow (FV) och Ronny Larsson i Kvistalånga. För det har ju läst på och presenterat “fakta”. Det spelar ingen roll för dem att högre temperaturer i luften gör att vatten evaporerar snabbare och torkar ut vissa områden vilket gör att folk måste fly, att ökad halt CO2 i luften gör haven surare och dödar havslivet, att stormarna ökar kraftigt i intensitet, att djurlivet och insekter tar stor skada av oregelbundna temperaturer och utsläpp, att isen i Arktis smälter snabbare och snabbare och dödar djurlivet och de känsliga ekologier som finns i vattnet undertill, o s v.

Tur att vi är fler i detta land som både tycker och vet annorlunda. Vi är många som läst och jämfört Gösta Wallins svada och totalt ogrundade påståenden med reell fakta från forskare som vet vad de gör och har år av erfarenhet. Det är inte så svårt att läsa mellan raderna i alla dessa små klimatförnekar-bloggar som förkunnar sin hysteri. Ernst Herslow (FV) vräker ur sig att CLINTEL består av 900 vetenskapare med inriktning på klimatforskning. Det är falskt. Enbart ett fåtal människor i denna organisation har någon gång jobbat inom detta område så att de nu skulle ha fakta och stöd för sina påståenden är inte sant. För svaren finns där ute om man bara orkar se bortom Ernst Herslow (FV) och Ronny Larssons små tysta vrål från de nordskånska slätterna.

Till sist så vill jag ge en eloge till Dolores Öhman (Mp) som äntligen har tagit till ordet! Jag säger äntligen för jag och många andra har tyckt att det har varit väldigt tyst från våra kära politiker från Miljöpartiet. Alltför tyst. Så fortsätt förklara för våra gräsrötter men framförallt för våra barn varför miljöarbetet är så viktigt! Se till att våra barn fortsätter att vara nyfikna, vågar ställa frågor, vågar ta reda på fakta. Sluta aldrig att stå emot vinden Dolores Öhman (Mp)! Vik dig inte när det blåser hårt som dina politiska kollegor i Folkets Väl gör dagligen när de förkunnar sin baksätespolitik.

Fortsätt vara en röst för sans, fakta och framtidssäker politik!

Ernst Herslow (FV) och Ronny vill se fakta från Dolores Öhmans (Mp) för att styrka hennes inlägg. Märkligt

Ronny presenterade inga fakta i sitt inlägg i Frilagt (210422). Inte Ernst Herslow (FV) heller. Men detta med hyckleri är ju vanligt från dessa gräsrötter. De kräver av andra det som de aldrig själva vill ta ansvar för.

Även om jag har presenterat fakta innan så har de uppenbarligen inte läst det, för denna reella fakta speglar inte herrarnas världsbild. Och läser man bara sådant som bekräftar sin egen världsbild utan att kritiskt granska och jämföra, ja då är man i min mening okunnig och ignorant!

Vi får väl se om herrarna Herslow och Larsson vågar läsa.

Läs på, lär er, bli upplysta.

Global Warming and Hurricanes

https://www. c2es.org/content/hurricanes-and-climate-change/

https:// www.ucsusa.org/resources/co2-and-ocean-acidification

https://www. noaa.gov/education/resource-collections/ocean-coasts/ocean-acidification

https://www. nap.edu/read/1911/chapter/8

https://www.nasa.gov/feature/goddard/2016/nasa-study-rising-carbon-dioxide-levels-will-help-and-hurt-crops

https://www. washington.edu/news/2018/10/01/thick-leaves-high-co2/

https://www.ucsusa.org/resources/are-humans-major-cause-global-warming

Ulf Nilsson

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se