torsjö live vers2

Söker ny entreprenör till Trädhuset

Söker ny entreprenör till Trädhuset

Trädhuset vid Hovdala går att hyra från och med den 1 september, i första hand för verksamhet som gör det tillgängligt för allmänheten. Foto: Lotta Persson

Trädhuset på Hovdalaområdet blir hyresledigt i höst. Kommunens kultur- och fritidsnämnd har sagt upp kontraktet och lämnar de annorlunda lokalerna efter sommarens kaféverksamhet.

Ägaren, det kommunala bolaget Hibab, ska nu annonsera efter en ny hyresgäst från och med den 1 september.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

– Primärt vill vi att trädhuset ska hållas öppet för allmänheten, säger Kent Johannesson, vd på Hibab.

Trädhuset ligger delvis dolt i skogen från entrésidan och med storslagen utsikt över Finjasjön från trädäcket på andra sidan. Foto: Lotta Persson

Trädhuset byggdes inför en bomässa 2006 och har varit omstritt med återkommande krav på försäljning. Att sälja är dock inte aktuellt i nuläget, enligt Kent Johannesson.

Trädhuset har varit öppet för viss konferensverksamhet och de senaste åren har Hovdala slottsrestaurang drivit kafé sommartid. I sommar är det öppet måndag-söndag klockan 12-17 under tiden 28 juni-15 augusti.

Det är ett hus med milsvid utsikt över Finjasjön och Hovdalaområdet. En 80 meter lång träramp som nyligen renoverats leder upp till entrén. Trädstammar går upp genom golvet till trädäcket, fem meter upp i luften. I konferensrummet finns plats för 25 personer.

Berit Önell

Rampen till trädhuset renoverades hösten 2020. Foto: Urban Önell
Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se