logga-ligg-tjock

Konstutställning får skjutas upp

Konstutställning får skjutas upp

Konstutställningen är hängd, men öppnandet är nu framflyttat till den 1 juni. De medverkande är Anna Törnquist, Tora Törnquist och Annika Rehn, här tillsammans med Hässleholms konstförenings vice ordförande Kerstin Ek Svantesson. Foto: Arne Forsell

Pandemin fördröjer konsten på Hässleholm kulturhus. Den 18 maj var det meningen att utställningen – ”Folk och fä och platser där de lever” – skulle öppna. Nu hoppas Hässleholms konstförening på den 1 juni istället. Annika Rehns skulpturer, samt Anna och Tora Törnquists målningar, kommer sedan att kunna ses fram till slutet av augusti.

– Det gick inte att öppna portarna nu, konstaterar säger Kerstin Ek Svantesson, vice ordförande för Hässleholms konstförening och utställningsansvarig. Att Folkhälsomyndigheten inte släppte på restriktionerna var väl inte oväntat. Vi får leva med det, ha tålamod och se positivt på tillvaron. Det kommer att bli bra, även publiken törstar efter lite ögongodis och att själen ska få sitt.

Samtidigt passar på Kerstin Ek Svantesson på att tipsa om att det fortfarande finns konst att bevittna i skyltfönster i Hässleholms stad. Exempelvis hos Vero Moda och Handelsbanken. Där är det ett tjugotal lokala förmågor som visar sina verk. Det är en fortsättning på Konstyran som inleddes i april. Verken byts ut efter hand, så det kan vara värt att kasta nya blickar in genom fönstren. Planen är att fortsätta så till i mitten av augusti.

Mer om den planerade utställningen i Kulturhuset med Annika Rehn, Anna Törnquist och Tora Törnquist kan du läsa här: https://www.frilagt.se/2021/05/08/konst-pa-gang-efter-pandemipaus/

Alla evenemang på kulturhuset är inställda till och med den 31 maj. Biblioteket är stängt för fysiska besök, men har viss service i form av utlämning av reserverat material, utskrifter med mera.

Urban Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se