torsjö live vers2

Offentlig information om kommunala bolag

Offentlig information om kommunala bolag

Hässleholm Miljö AB är ett av de kommunala bolagen som kommer att informera om sin verksamhet. Bolaget med vd Sven Carlsson ansvarar numera även för Hässleholms vattens verksamhet. Foto: Urban Önell

Information om de kommmunala bolagens verksamheter lämnas imorgon, måndag, vid Hässleholms kommunfullmäktiges sammanträde som är öppet för allmänheten.

Sammanträdet börjar tidigare denna gång redan klockan 13 och bolagsinformationen beräknas pågå i drygt en timme. Informationen ska utgå från bolagens ägardirektiv och framtidsplaner. De medverkande bolagen är Hässleholm Miljö, Hässlehem och Hibab.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Platsen är röda salongen i Hässleholm kulturhus, men på grund av pandemin uppmanas åhörare att i första hand följa sammanträdet via webben eller närradio. Sändningen går också att se i efterhand. Åhörare som kommer till kulturhuset uppmanas att sitta på läktaren. De flesta av kommunfullmäktiges ledamöter deltar också digitalt.

Det är andra gången informationspunkten står på dagordningen i kommunfullmäktige i Hässleholm. Den första var i november 2019. 2020 blev det på grund av pandemin ingen information.

Beslutet om en årlig bolagsinformation till fullmäktigeledamöter och allmänhet fattades i augusti 2019. Det föregicks av en debatt om allmänhetens rätt till insyn efter att några kommuninvånare bryskt körts ut ur stadshuset när de ville närvara vid Hässlehems årsstämma i mars 2018. Sveriges kommuner och landsting har också rekommenderat landets kommuner att ge allmänheten närvarorätt vid kommunala bolags årsstämmor.

Berit Önell

Här kan du ta del av kommunfullmäktiges sammanträde via dator, surfplatta eller smartphone

Läs mer:

2021-11-26 Spariver märks inte i kommunala bolags framtidsplaner

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se