torsjö live vers2

Låt Mors Dag bli alkoholfri

Låt Mors Dag bli alkoholfri

INSÄNDARE. Med anledning av Mors Dag. Älskade medmänniskor, ni som dricker alkohol, vi ber er ta er i kragen och sluta att se positivt på alkohol och andra droger. I längden ställer de bara till elände.
Visste du att vart femte barn i Sverige lever i familjer där någon av föräldrarna dricker för mycket? Det motsvarar fyra barn i varje klass! När föräldrarna är beroende av alkohol löper barnen sex gånger högre risk att drabbas av psykisk ohälsa, fyra till sju gånger högre risk att själv utveckla ett missbruk i vuxen ålder och tre gånger så hög risk att dö före 35 års ålder.
Enligt barnkonventionens artikel nr 33 har alla barn rätt att skyddas mot droger. Ovanstående information är hämtad ur ”Barn i familjer med alkohol- och narkotikaproblematik,” Folkhälsoinstitutet 2008 och ”Alkoholens andrahandsskador”, IOGT-NTO:s forskningsrapport 2016.
Efter den här informationen: behöver vi be er sluta ge bort alkohol i present? Låt Mors Dag bli en alkoholfri helg!
Cancer är väl en av de värsta sjukdomar vi kan drabbas av? Många likställer den diagnosen med döden. Även om sjukvården har gjort framsteg, så är sanningen att 1 500 personer dör i cancer på grund av alkohol. Eftersom alkoholen går rakt ut i blodet, så når den varje cell i vår kropp, därför kan cancern uppstå var som helst. Det är hög tid att avlasta sjukvården. Kom igen! Ni kan! Ansträng er på alla plan så kommer vi alla att må bättre Ge inte upp. Lycka till!


IOGT-NTO Hässleholm

Siv Eriksson-Nilsson, Lilian Ohrberg

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se