torsjö live vers2

Om nya simhallen i Hässleholm

Om nya simhallen i Hässleholm

INSÄNDARE. Jag måste kommentera några saker som Lars Johnsson sa i Norra Skånes artikel i fredags, om nytt badhus på Österås. Där säger han följande ”att bygga en 50-metersbana skulle bli för dyrt. Kristianstad ska bygga nytt badhus för över 700 miljoner men väljer att inte ha 50-metersbanor, och det finns naturligtvis en anledning till det”.

Går man in på Kristianstad Kommuns hemsida och läser om Kristianstads Badrike, som nu håller på att byggas på Näsby, så står det följande ” Totalkostnaden för badhuset får bli max 510 miljoner kronor. Därtill kommer kringarbeten i området för cirka 15 miljoner kronor”. Enligt hemsidan är det ett beslut av kommunfullmäktige i Kristianstad. Det skiljer ganska många miljoner från det som Lars Johnsson säger. Det blir ändå ett dyrt bad.

Sen säger han att man väljer att inte har 50-meters banor och vad jag kan tolka av det han säger så väljer man bort dessa för att det blir för dyrt. Nu är det så att jag pratade med KSLS (simklubben i Kristianstad) när man skulle ta beslutet om att bygga ny simhall och att denna då skall innehålla 2 st 25-meters bassänger, en för simklubbar och skolan samt en för allmänheten. Jag frågade då tränarna, varför man inte jobbade för att få en 50-meters bassäng? Då fick jag till svar, att man ville hellre ha 2 st 25-meters bassänger, där den en är en tränings- och tävlingsbassäng som är 25x25m och är avskild från andra bassängen. Tränarna tyckte att detta var det bästa, för då har man hela bassängen för sig själva och har lugn och ro och störs inte av andra. Därför, enligt tränarna, valde man bort en större bassäng och inte p g a kostnaden. Jag ser inte att de skulle skilja i pris med att bygga en 50-meters bassäng mot att bygga 2 st 25-meters bassänger.

I Kristianstad har man tydligen lyssnat på simklubbens önskemål. Jag hoppas att man även gör det i Hässleholm och involverar S 71 i processen.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Mikael Björklund, S 71

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se