torsjö live vers2

Nedfallet känner inga gränser

Nedfallet känner inga gränser

INSÄNDARE. Med en dåres envishet hävdar Ronny Larsson att det inte finns några relevanta forskningsrapporter som visar på att mänskliga aktiviteter påverkar klimatet. Tvärtom litar han på Donald Trumps ord om att forskarna totalt har har lurat allmänheten. Jag eller förmodligen inte heller någon vetenskaplig dokumentation, kommer att påverka honom i riktning mot en större insikt om hur en högre halt av CO2 blir avgörande för mänsklighetens fortlevnad. Ej heller kommer jag att kunna sticka hål på den bubbla han sitter i.
I stället försöker han blanda bort korten med vad som hänt vid större vulkanutbrott, som för övrigt alla känner till, alltså ingen nyhet. Att den förhöjda CO2-halten påverkar både klimat och miljö vill han inte registrera. Den påverkar havens surhet och försvinner inte ut i rymden, om han nu tror det. Nedfallet känner inga gränser utan påverkar såväl klimatet som havsmiljöerna. Att glaciärerna smälter oförminskat och varmare vatten underminerar isen i Antarktis är inget som bekymrar Ronny Larsson, med havsnivåhöjning som följd. Glaciärernas avsmältning i Himalaya har redan orsakat problem för befolkningen. Försvinner dessa blir det ödesdigert för inte bara miljoner människor, utan även miljarder. 
Undertecknad och även läsarna väntar med spänning på hur Ronny Larsson tänker sig hur vi ska lösa problemet med ett varmare och surare hav. Men det är väl inget som bekymrar honom? 
För övrigt är inte Greta någon förebild för mig, men hon har min fulla respekt. Däremot är den framlidne professorn Georg Borgström det.


Lars Nord, Fritänkare och outsider

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se