torsjö live vers2

Ta ert ansvar och sluta gnäll

Ta ert ansvar och sluta gnäll

INSÄNDARE. Sven Lundh (SD) och hans fyra partikamrater begär svar från folket var de ska ta pengar ifrån för att klara budgeten i socialnämnden. Herr Lundh har också mage att skylla på invandringen och regeringen.

Jag har i och för sig inga problem med att man påtalar utmaningar och belyser svårigheterna i vårt samhälle, det vore galet att hålla tyst om sådant. Men, att i samma andetag skylla de ökade kostnaderna på invandringen och samtidigt säga att de inte vet vad de ska ta pengarna ifrån är så cyniskt att man kan få hjärnblödning för mindre.

Jag kan förstå att ni tycker illa om de vuxna invandrare som har fräckheten att fly från sina hem i krigshärjade länder till Sverige där de kan få rätten att leva i fred och frihet. Ni är trots allt Sverigedemokrater. Men att i samma andetag beskylla invandrarbarnen, som trots allt inte haft ett val att följa med hit, för att vara ett pengaproblem och inte ett social problem är makalöst vidrigt. De barnen kommer hit med erfarenheter från sina hemländer som ingen medborgare i Sverige ens kan föreställa sig och hamnar i en kommun som beskyller dem för att suga ut pengarna ur den kommunala kassan.

Ni i socialnämnden har banne mig en skyldighet att se till invånarnas bästa och möjliggöra så att barn och vuxna kan få den hjälp dom behöver så att de inte åker ut på gatan och riskerar att hamna i gäng och begå brott.

Ni frågar oss medborgare vart pengarna ska tas? Enkelt. Ge fasen i att köpa Brännmästaren. Eller åtminstone köp fastigheten för det rätta priset. Och vips så har ni mellan 15 och 30 miljoner extra att leka med.

Sluta skyll de bristande resurserna på regeringen och invandrarna. Det är ju för tusan ni som styr! Ta ert ansvar och sluta gnäll!

Ulf Nilsson

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se