Gruppen-3a-328x120

Har vi verkligen läst samma insändare?

Har vi verkligen läst samma insändare?

INSÄNDARE. SD:s ledamöter har 25/5 en insändare där de redovisar det ansträngda budgetläget i socialnämnden och berättar varför de röstat nej till ett förslag från de rödgröna om att äska extra medel från kommunstyrelsen.

Insändaren har bemötts avnågra skribenter med annan åsikt: Stanley Hallström och Ulf Nilsson. När man läser deras svar på SDs insändare kan man undra om det är samma insändare vi läst.

Några påstående från skribenterna:

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

De (Sven Lundh m fl) saknar empati och medkänsla när de de facto skriver att ”barnens trygghet kommer i första rummet”. SD frågar läsarna var pengarna ska tas ifrån: var gör de det? De ställer retorisk fråga som inte riktas till läsarna och det vet skribenterna. De skyller allt på invandrarna: nej, de påtalar att de senaste 15 årens migrationspolitik ärenförklaring till att så gott som samtliga kommuner har likartade problem som Hässleholm.

Regeringen har nämligen till vissa delar upphävt det kommunala självstyret och det är numera Migrationsverket som bestämmer vilka och hur många migranter som ska bosätta sig i t ex Hässleholms kommun.

Då är det bara för kommunen/socialnämnden att gilla läget och ta hela kostnaden efter två år när statsbidraget upphör.

Det är också magstarkt att kräva att just det parti som alla de övriga partierna gjort allt för att hålla utanförinflytande ska lösa de problem som de övriga partierna har skapat.

I en demokrati är det fullt legitimt att kritisera regeringen och dess politik för allt man tycker de sköter dåligt. Detta gäller även om det är en socialdemokratisk regering.

Per-Olof Spångberg, väljare

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se